Turiștii schimbă vacanțele din Spania cu excursii în Scandinavia. Sudul Europei, lovit de temperaturi insuportabile și incendii de vegetație

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Turiștii schimbă vacanțele din Spania cu excursii în Scandinavia. Sudul Europei, lovit de temperaturi insuportabile și incendii de vegetație / Foto: Unsplash
Turiștii schimbă vacanțele din Spania cu excursii în Scandinavia. Sudul Europei, lovit de temperaturi insuportabile și incendii de vegetație / Foto: Unsplash


În această vară, turiștii britanici schimbă Spania cu Scandinavia, în condițiile în care valurile de căldură provoacă temperaturi insuportabile și incendii de vegetație violente.

Companiile de vacanță înregistrează o creștere uriașă a interesului pentru călătoriile în țările mai răcoroase în luna august, inclusiv Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Letonia și Țările de Jos.

Căutările pentru hoteluri în Copenhaga, cunoscută pentru plajele sale din oraș și pentru piscina răcoritoare din port, au înregistrat o creștere de 34% față de luna august a anului trecut, potrivit gigantului de rezervări de vacanțe Expedia.com.

 

Turiștii fug de căldură spre țările mai răcoroase



Oslo a înregistrat, de asemenea, o creștere de 45%, în timp ce Stockholm se dovedește, de asemenea, popular, căutările de hoteluri în luna august crescând cu 29%. Capitala suedeză are un arhipelag de 30.000 de insule cu sate fermecătoare și plaje de nisip populare pentru activități precum caiac-canoe, înot și drumeții.

În altă parte, orașul leton Riga, unde temperaturile au ajuns la 27 grade Celsius în această vară, comparativ cu maximele de 45 grade Celsius înregistrate în Spania, a înregistrat o creștere de 47%.

Mai aproape de casă, s-a înregistrat o creștere a interesului pentru vacanțele de vară în Scottish Highlands (41%) și în Insula Man (38%).

Motorul de căutare a zborurilor KAYAK a declarat că a observat o tendință similară, Amsterdam devenind cea mai căutată destinație pentru vacanțe în lunile august și septembrie ale acestui an.

 

Alte destinații din top zece



Alte destinații din top zece includ Dublin, Belfast și Stockholm. Singura destinație tipic "fierbinte" pentru vacanțele de vară care figurează în listă este Istanbul. Visit Finland, între timp, a declarat că rezervările de zboruri către țara scandinavă dinspre Londra între iulie și septembrie au crescut cu 23% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce rezervările de zboruri din Newcastle au crescut cu 28%.

Unele părți din sudul Europei au avut parte de trei valuri de căldură intense în acest sezon, temperaturile atingând 45 de grade Celsius în unele părți din Grecia, Italia, Franța și Spania.

Mii de britanici au fost evacuați luna trecută de pe insula grecească Rodos pe fondul unor incendii de vegetație violente. Un purtător de cuvânt al Expedia a declarat: "Călătorii britanici caută destinații mai reci în această vară, mult mai mult decât anul trecut. Acest lucru s-ar putea datora vremii mai blânde din timpul verii, care oferă o evadare răcoritoare din valul de căldură pe care l-am văzut în acest sezon în sudul Europei'.

Directorul general al celei mai mari companii de vacanțe din lume, TUI, a prezis săptămâna trecută că Belgia și Polonia ar putea deveni următoarele destinații de top pentru turiștii britanici care caută să evite temperaturile extreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel