Turist polonez, accidentat în Munţii Latoriţei. Intervin salvamontiștii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Echipele Salvamont din România salvează 27 de persoane în ultimele 24 de ore, 10 transportate la spital
Echipele Salvamont din România salvează 27 de persoane în ultimele 24 de ore, 10 transportate la spital

Salvamontiștii din Vâlcea au intervenit, joi seara, pentru salvarea unui turist din Polonia, accidentat într-o zonă greu accesibilă din Munţii Latoriţei, la aproximativ un kilometru de pârtia de schi Transalpina.

Marcel Andreescu, coordonatorul echipei de salvamontişti din Voineasa, precizează că în zonă este viscol şi pericol de avalanşă.

Salvamontiștii  fac tot ceea ce pot ca să ajungă cât mai repede la bărbat pentru a-l aduce într-o zonă sigură. Potrivit Agerpres, cetățeanul polonez ar fi ajuns în zona respectivă, din greşeală, în timp ce se plimba cu snowmobilul.

 

O femeie din Brașov a murit pe munte, chiar de ziua sa. Urcase ca să își omagieze sora geamană

 

O femeie în vârstă de 38 de ani din Brașov și-a pierdut viața, pe 14 ianuarie, în munții Bucegi, chiar de ziua sa. 

Femeia, alpinistă  de meserie, a urcat pe Albișoara Gemenelor, pentru că a vrut să își omagieze astfel sora geamană. Potrivit Știrile PROTV, era neînsoțită când a pornit pe traseu. Abia când femeia nu a mai răspuns la telefon, familia îngrijorată a cerut ajutor la 112.

Mai multe echipe ale salvamontiștilor din Bușteni și Prahova au plecat în căutarea femeii. După câteva ore, a fost găsită într-o zonă greu accesibilă, fără semne vitale.

Pentru recuperarea trupului, salvatorii au cerut în sprijin un elicopter, dar misiunea aeriană a fost sistată din cauza rafalelor puternice de vânt și a riscului de avalanșă.

 

Doi turiști surprinși de avalanșă în Făgăraș, duși la cabana Negoiu

 

Salvatorii montani au ajuns în cursul nopții, de 13 ianuarie, la cei doi turiști surprinși de avalanșă în Munții Făgăraș și i-au dus la cabana Negoiu.  Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), salvatorii montani au coborât cu cele două persoane accidentate spre cabana Negoiu, de au fost transportați la bază. Cele două persoane sunt conștiente, susțin reprezentanții DSU.

Cei doi turiști au fost surprinși, în seara zilei de 13 ianuarie, de o avalanșă în Vârful Negoiu, iar unul dintre ei este rănit la picioare.

Cel de-al doilea a reușit să iasă din avalanșă, fără a acuza dureri sau traumatisme vizibile.  Reprezentanții DSU au anunțat joi seara că, din cauza condițiile de noapte și a zonei muntoasă periculoasă, realizarea unei misiuni de intervenție cu un elicopter SMURD nu putea fi realizată în condiții de siguranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel