Turismul explodează în România datorită succesului mondial al serialului Wednesday

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Turismul explodează în România datorită succesului mondial al serialului Wednesday / Foto: Captură video youtube
Turismul explodează în România datorită succesului mondial al serialului Wednesday / Foto: Captură video youtube

Conform mai multor statistici, din ce în ce mai mulți oameni care au vizionat serialul Wednesday, sunt interesați să viziteze România și mai ales locurile în care s-a filmat producția. Experții prevăd o explozie a turismului în viitorul apropiat.

Serialul fenomen de pe Netflix, „Wednesday” care o are ca personaj principal pe actrița Jenna Ortega, fiica celebrului cuplu Gomez și Morticia, din Familia Addams, a fost filmat în România, fapt care, prevăd specialiștii, va face ca turismul să explodeze în viitorul foarte apropiat.

Locația serialului este la Bușteni, un oraș românesc situat în Alpii Transilvaniei, care avea deja o mare popularitate printre turiști. Și, deloc surprinzător, datorită frumuseții zonei și a popularității serialului, România este pe cale să cunoască un aflux uriaș de turiști.

Aventurile lui Wednesday au reușit să fie în top, serialul având cel mai mare start din istoria platformei de streaming (341,2 milioane de ore vizionate în doar o săptămână), depășind chiar și recordul impresionant deținut anterior de cel de-al patrulea sezon din Stranger Things!

 

Castelul Cantacuzino, atracția principală din serialul Wednesday

 

După ce au vizionat toate cele opt episoade, cine nu și-a dorit să viziteze magnificul castel Cantacuzino, care servește drept decor pentru Academia Nevermore? Așa dovedesc cifrele dezvăluite de agenția de turism Expedia, așa cum au fost raportate de biroul de turism.

În cele trei săptămâni care au trecut de la lansarea primului sezon din Wednesday, pe 23 noiembrie, s-a înregistrat o creștere de 55% a căutărilor de hoteluri în București, capitala României, comparativ cu cele două săptămâni anterioare premierei serialului.

De asemenea, s-a înregistrat o creștere de 15% a căutărilor pentru rezervări în zona rurală a României. Iar acest lucru nu este surprinzător, potrivit Expedia: mai mult de 6 din 10 francezi au recunoscut că s-au gândit să viziteze această destinație după ce au descoperit-o în serial.

 

Toate locațiile din România în care s-a filmat

 

- Grădina botanică (orele de botanică)

- Universitatea Politehnică (liceul Nancy Reagan)

- Casa Monteoru (balul bobocilor)

- Conacul Olga Greceanu (casa lui Garret Gates)

- lacul Brănești (concursul cu bărci)

- Castelul Cantacuzino din Bușteni, prelucrat în postproducție (Academia Nevermore)

- bazinul Dinamo (scena cu piranha)

- Gara din Sinaia (Gara Burlington)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel