Turc, urmărit internaţional, depistat de poliţiştii din Constanţa

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Turc, urmărit internaţional, depistat de poliţiştii din Constanţa
Turc, urmărit internaţional, depistat de poliţiştii din Constanţa

Un cetăţean turc urmărit internaţional pentru tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare şi înşelăciune a fost depistat de poliţiştii de Imigrări şi din cadrul IPJ Constanţa, a informat sâmbătă Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

La data de 7 octombrie a.c., în municipiul Constanţa, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Constanţa, în cooperare cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Compartimentul Urmăriri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, au depistat un bărbat, de 40 de ani, cetăţean turc, cu reşedinţa în municipiul Constanţa, faţă de care autorităţile judiciare din Turcia au cerut arestarea provizorie, în vederea extrădării, se arată într-un comunicat transmis de IGI.

Bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 16 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor tâlhărie calificată, de lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare şi înşelăciune.

Acesta a intrat legal în România, în scop de muncă şi beneficia de drept de şedere. Cetăţeanul turc a fost predat poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în vederea continuării demersurilor, în favoarea autorităţilor din Turcia. 

Vezi și:

 

Un român bate recorduri în Italia: 22 de furturi și infracțiuni în doar patru luni de zile

 

Un român bate recorduri în Italia, după ce a comis nu mai puțin de 22 de infracțiuni în patru luni de zile. Tânărul de 33 de ani a fost arestat de polițiști.

Un român în vârstă de 33 de ani a fost arestat la Prato, fiind acuzat de 22 de infracțiuni comise la Livorno între martie și iulie. Acesta ar fi furat genți, portofele și produse alimentare, atacând și amenințând cu cuțitul un bărbat care l-a surprins la furat într-un supermarket și amenințându-l cu moartea.

Potrivit publicației italiene Il Giornale, românul a comis până la 22 de infracțiuni în puțin mai mult de patru luni la Livorno, inclusiv furturi și alte agresiuni. Pentru a-și face urmele dispărute, tânărul s-a mutat la aproape o sută de kilometri distanță de Livorno.

 

Românul nu are un domiciliu stabil în Italia

 

Protagonistul poveștii nu are un domiciliu stabil, originar din România, a fost arestat la Prato de către poliție și este în prezent încarcerat la închisoarea locală Dogaia. Arestarea a fost efectuată la finalul unei operațiuni conduse de Procuratura din Livorno, care a dirijat ancheta desfășurată de echipa mobilă și de carabinieri.

Românul este acuzat de peste douăzeci de infracțiuni, toate comise în zona Livorno între martie și iulie: dacă nu este un record, este foarte aproape. Prima infracțiune care i-a fost atribuită în ordine cronologică datează din 16 martie, când, într-un restaurant, ar fi sustras o geantă în care se aflau carduri de credit, ochelari de soare, un telefon mobil și 65 de euro în numerar.

Acesta fost doar primul dintr-o lungă serie: la 27 martie ar fi repetat acțiunea împotriva unei femei care se plimba pe străzile din centrul orașului, smulgându-i poșeta și luându-i întregul conținut. Apoi ar fi vizat două supermarketuri: pe 5 mai a intrat în vestiarele unui supermarket Penny și a luat portofelele unor angajați, iar pe 7 mai a luat puțin sub 300 de euro din magazinul Dpiù.

De asemenea, la 14 și 25 mai, el ar fi vizat două supermarketuri. În primul caz, a scăpat cu peste patruzeci de conserve de ton (în valoare de aproximativ 300 de euro), iar în cel de-al doilea caz, ar fi scăpat probabil cu o pradă similară, dacă nu ar fi fost descoperit de un bărbat în timp ce ascundea marfa în rucsac.

 

Românul a fost deosebit de agresiv

 

Ca răspuns, românul a atacat-o pe persoana care i-a sugerat să pună cumpărăturile la loc. Din cauza loviturilor primite, bărbatul a ajuns la urgențe. Totodată, el a și amenințat în mod repetat cu moartea, fluturând un cuțit. Între timp, el a mai furat 150 de euro din servieta unui elev, după ce s-a strecurat într-un liceu din orașul Labria (pe 17 mai).

Pe 26 mai, acesta ar fi încercat chiar să fure dintr-un oratoriu, deteriorându-i poarta, iar pe 28 iunie, a furat un telefon mobil de la proprietarul unui centru de diagnosticare. Ultimele două acte de prădare au vizat tot atâtea biciclete sustrase din locuințe particulare în luna iulie a anului trecut.

Bărbatul în vârstă de 33 de ani se îndepărtase apoi, dar căutările au continuat. Într-un final, anchetatorii i-au dat de urmă în Prato.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel