Tudorel Toader la Bruxelles. Declaraţii de ULTIMĂ ORĂ despre Parchetul European

Andreea Cosma |
Data publicării:

Tudorel Toader participă la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne, de la Bruxelles. Vezi ce va vorbi ministrul român cu oficialii europeni.

"Pe agenda de astăzi avem trei teme importante. În primul rând, vom vorbi despre probele electronice, apoi depsre avertizorii de integritate şi al treilea punct al agendei va fi Parchetul European" a declarat Tudorel Toader.

Minnistrul a explicat apoi pe ce anume se vor baza discuţiile pe cele trei teme enunţate.

"Cu privire la probele electronice, ele sunt foarte importante, foarte necesare în procesele penale. (...) Trebuie să stabilim mandatele de negociere dintre UE şi SUA, mandatele de negociere pentru protocolul adiţional la convenţia Consiliului europei de la Budapesta."

 

Desemnarea prcurorului-şef european, pe agenda JAI

 

Avertizorii de intergritate se află pentru prima dată pe rolul Consiliului, susţine ministurl Justiţiei.

"Reprezintă o temă foarte importantă pentru preşedinţia României şi voi informa miniştri de justiţie cu privire la discuţiile, negocierile cu Parlamentul European privind conţinutul directivei."

Tudorel Toader va vorbi şi despre desemnarea procurorului-şef european la Bruxelles, după ce ieri aa trimis o scrisoare la publicaţia Financial Times în care spunea că Laura Codruţa Kovesi nu este potrivită pentru acest post.

"Operaţionalizarea Parchetului Europeană este atât de necesară. Până pe 31 martie, ţările pariticipante trebuie să îşi desemneze candidaţii. Nu vom discuta despre alegerea, desemnarea procuroului- şef european pentru că procedura se află în curs de derulare între Parlament şi Consiliu. Trewbuie să respectăm graficul, termenul de alegere a procurorului-şef, de desemnare a candidaţilor din partea statelor participante pentru procuror european, astfel încât parchetul să devină operaţional în 2020", a declarat Tudorel Toader la Bruxelles.

Consiliul JAI reuneşte, o dată la trei luni, miniștrii justiției și ai afacerilor interne din statele UE. Temele discutate sunt legate de  cooperarea judiciară în materie civilă și penală, combaterea criminalității organizate și a terorismului.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel