Trump: SUA ar trebui să finanțeze mai întâi securitatea în școli, apoi Ucraina

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Fostul președinte Donald Trump a cerut parlamentarilor americani să acorde prioritate finanțării securității școlare în detrimentul trimiterii de ajutor militar în Ucraina.

Luând cuvântul la o conferință pro-arme, Președintele Donald Trump a întrebat cum de SUA "are 40 de miliarde de dolari de trimis în Ucraina", dar nu poate asigura securitatea în școli, transmite BBC.

Întâlnirea Asociației Naționale a Armelor de Foc (NRA), cel mai mare grup de armament din SUA, are loc la Houston. Intervenția are loc la câteva zile după ce 21 de persoane au murit într-un schimb de focuri într-o școală din Texas.

"Înainte de a construi o națiune în restul lumii, ar trebui să construim școli sigure pentru copiii noștri în propria noastră națiune", a spus Trump în discursul de vineri, stârnind aplauze puternice.

 

Trump:„Folosiți acești bani pentru a stabili rapid o securitate impenetrabilă în fiecare școală de pe întreg teritoriul nostru”

 

La începutul acestei luni, Congresul SUA a votat cu o majoritate covârșitoare pentru a trimite Ucrainei un ajutor militar de aproape 40 de miliarde de dolari (31 de miliarde de lire sterline). În total, legislatorii americani au trimis aproximativ 54 de miliarde de dolari Ucrainei de la invadarea Rusiei în februarie.

"Congresul ar trebui să voteze imediat pentru a lua înapoi fiecare bănuț din banii nefolosiți pentru Covid", a continuat dl Trump. "Luați-i înapoi de la state și folosiți acești bani pentru a stabili rapid o securitate impenetrabilă în fiecare școală de pe întreg teritoriul nostru".

Trump a respins apelurile pentru înăsprirea controalelor asupra armelor de foc, spunând că americanilor decenți ar trebui să li se permită arme de foc pentru a se apăra împotriva "răului".

În schimb, el a propus o "revizuire de sus în jos" a siguranței școlare, cu puncte unice de intrare fortificate, inclusiv detectoare de metale și cel puțin un polițist înarmat în fiecare campus. El i-a acuzat pe democrați că blochează astfel de măsuri de securitate.

Fostul președinte republican și-a început discursul citind numele victimelor împușcăturilor din Uvalde, fiecare dintre ele fiind marcat de un clopoțel.

 

Trump a fost prezent la Conferința anuală a NRA

 

Conferința anuală a NRA, care are cinci milioane de membri, are loc la 450 km de Uvalde, locul în care a avut loc cel mai grav atac armat în școli din SUA din ultimul deceniu.

Înaintea evenimentului, mai mulți vorbitori conservatori și artiști muzicali au anunțat că se retrag - inclusiv guvernatorul Texasului, Greg Abbott, senatorul John Cornyn și producătorul puștii folosite în atacul de la Uvalde.

Donald Trump i-a atacat pe cei care s-au retras, spunând mulțimii: "Spre deosebire de unii, eu nu v-am dezamăgit, nefiind prezent".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel