Tricourile s-au uzat și învechit? Nu le arunca: sunt o adevărat comoară. Iată ce poți face cu ele

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tricourile s-au uzat și învechit. Nu le arunca - sunt o adevărat comoară. Iată ce poți face cu ele. Sursa - Pexels
Tricourile s-au uzat și învechit. Nu le arunca - sunt o adevărat comoară. Iată ce poți face cu ele. Sursa - Pexels

Tricourile din bumbac sunt  piesa vestimentară, pe care o reînnoim cel mai des în garderobă.  Proaspete și ușoare, tricourile sunt de nelipsit, mai ales, vara.

Le îmbrăcăm și iarna, spre exemplu sub un hanorac sau pulover. Datorită utilizării frecvente, tricourile se uzează rapid. Zona care se deteriorează mai mult este cea a axilelor, unde apar pete gălbui și inestetice din cauza transpirației. De cele mai multe ori, petele gălbui nu mai pot fi albite.

Amestecă pastă de dinți cu două linguri de detergent și uită de această problemă enervantă din baie

Adesea, suntem nevoiți să ne luăm rămas bun de la un tricou pe care îl iubim foarte mult. Cu toate acestea, înainte de a deschide coșul de gunoi, ar trebui să ne gândim cum îl putem reutiliza. Reciclarea creativă este un hobby pe care îl putem practica în orice context. De exemplu, am putea reutiliza plasele cu fructe și legume sau transforma eșarfele din lână care acum s-au demodat.

În primul rând, dintr-un tricou drăguț putem coase sacoșe ecologice pentru cumpărături. Doar scoateți mânecile și coaseți partea de jos, apoi aplicați niște mânere confortabile și practice.  Luați sacoșa la magazin și toată lumea o va admira.

Sarea și praful de copt, aliații de nădejde ai oricărei gospodine: Cum să scapi ieftin și rapid de o problemă care îți dă multe bătăi de cap

 

Țesătura vechilor tricouri este prețioasă pentru curățarea casei. De fapt, bumbacul moale este cel mai potrivit material pentru a șterge praful, pentru a curăța oglinzile și geamurile.

În funcție de mărimea tricoului, putem face mai multe cârpe. Țesătura  tricourilor este perfectă și pentru îmbrăcarea pernelor. Iarna, tricourile pot fi puse pe pervaz, fiind o piedică în calea aerului rece, care intră prin crăpături.

Tăiați țesătura tricourilor vechi în mai multe benzi, pe care le veți împletiți pentru a crea bentițe originale sau curele, care pot fi purtate cu fuste, blugi sau rochii. Desigur, va fi un accesoriu unic și  personalizat.

Uită de bicarbonat! Combină acest ingredient cu detergentul tău obișnuit pentru albirea hainelor tale. Trucul la care nu vei mai renunța

Cei pricepuți la croitorie, pot realiza, dintr-un tricou vechi, un top de sport. Veți crea o piesă vestimentară confortabilă, atunci când ieșiți la alergat vara sau când vă antrenați în sală. Iată de ce nu ar trebuie să aruncăm niciodată tricourile vechi.

 

 

BONUS. „Vanish de casă”: Îndepărtează cele mai persistente pete cu puțini bani. Un truc fabulos

 

Când vine vorba de spălat rufe vrem să găsim cele mai bune produse la cel mai bun preț, vrem ca hainele noastre să fie perfect curate, fără pete și ca aceste rezultate de spălare să nu ne coste sute de lei pe lună. De aceea, astăzi, vă vom oferi o rețetă de „Vanish de casă” ca să îndepărtați cele mai persistente pete cu bani puțini.

O să aveți nevoie de ingrediente foarte ieftine sau pe care probabil le aveți deja în casele dumneavoastră, care sunt foarte eficiente în îndepărtarea chiar și a celor mai dificile pete, iar rezultatul este super profitabil. Este o soluție bună și veți economisi bani.

O lingură de sare, una de zahăr și puțin lapte. Trucul care va face minuni dacă îl folosești o dată pe săptămână

Este o rețeta foarte bună, dar cu o acțiune puternică de îndepărtare a petelor, așa că încercați cantitățile puțin câte puțin pentru a nu strica hainele. De asemenea, face multă spumă, așa că ar trebuie să calculați bine cantitățile. La fel și dacă aveți de gând să înmuiați hainele, aveți grijă la material, la cantități și la timpii de așteptare, pentru că ai putea să decolorezi hainele dacă exagerezi. Nu vă faceți griji dacă o să folosiți acest „Vanish de casă” pe haine colorate, doar trebuie să calculați bine de cât timp și de câtă cantitate aveți nevoie.

Puneți lenjeria de pat în lapte și lăsați-o să stea două ore. Cele mai puternice trucuri pe care trebuie să le notezi

 

O să ai nevoie de:

- 1 săpun alb

- 1 kilogram de săpun pudră

- 1 flacon de peroxid de hidrogen de 100 ml

- 3 linguri de bicarbonat de sodiu

- 3 linguri de sare

- 1 săpun tare cu glicerină neutră

- 1 săpun tare de nucă de cocos.

 

Pas cu pas

 

 

Într-un recipient mare, amestecați praful de săpun cu peroxidul de hidrogen. Amestecați cu o lingură de lemn până obțineți un amestec omogen.

Lăsați amestecul să se odihnească, pudra trebuie să se usuce și să fie liberă, fără cocoloașe. Răzuiți săpunul alb și pe cele de glicerină și nucă de cocos. Lăsați-le să stea la soare să se usuce complet. Când totul s-a uscat complet, amestecați-le.

A pus săpun de spălat vase pe peria de toaletă. Trucul expertului

 

Apoi unim toate ingredientele, săpunul pudră cu peroxidul de hidrogen uscat și săpunurile pe care le-am uscat.

Adăugați cele trei linguri de sare și cele trei linguri de bicarbonat de sodiu în recipient. Se amestecă cu grijă cu o lingură de lemn până se încorporează bine toate ingredientele.

Odată ce sunt bine amestecate puteți folosi acest săpun în mașina de spălat sau spălați manual.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel