Sarea și praful de copt, aliații de nădejde ai oricărei gospodine: Cum să scapi ieftin și rapid de o problemă care îți dă multe bătăi de cap

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sarea și praful de copt, aliații de nădejde ai oricărei gospodine: Cum să scapi ieftin și rapid de o problemă care îți dă multe bătăi de cap
Sarea și praful de copt, aliații de nădejde ai oricărei gospodine: Cum să scapi ieftin și rapid de o problemă care îți dă multe bătăi de cap

Sarea și praful de copt, aliații de nădejde ai oricărei gospodine. Aceste remedii vor scăpa de murdăria și grăsimea de pe tavă. Ele exisă în fiecare casă și vă ajută să scăpați ieftin și rapid de grăsimea și murdăria de pe tăvile de copt.

Pentru a evita murdărirea, tăvile de copt trebuie manevrate cu grijă - acoperiți-le cu pergament înainte de a le coace și spălați-le imediat după utilizare.

Cum să scapi ieftin și rapid de o problemă care îți dă multe bătăi de cap

 

Dar dacă ați permis deja apariția de murdărie pe tavă, o puteți elimina cu ajutorul remediilor populare.

Cum să curățați o tavă de copt folosind acid citric

Se amestecă 5 linguri de bicarbonat de sodiu și 5 linguri de acid citric. Se adaugă 50 ml de apă și se obține o pastă groasă. Aplicați pasta pe zonele cele mai murdare ale tăvii de copt și lăsați-o timp de 4 ore. Apoi clătiți restul amestecului și ștergeți tigaia cu un burete tare.

Cum să curățați grăsimea dintr-o tavă folosind praf de muștar

Pudra de muștar nu numai că îndepărtează murdăria, dar absoarbe și grăsimea. Se presară praf de muștar pe fundul tăvii și se toarnă apă clocotită peste ea. Se lasă la macerat peste noapte. Dimineața, clătiți sub jet de apă și spălați cu un burete cu un lichid de spălat vase.

Sarea și praful de copt, aliații de nădejde ai oricărei gospodine

 

Cum să eliminați orice incrustație pe o tigaie emailată folosind praf de copt

Clătiți tigaia emailată cu apă caldă și ștergeți-o. Se presară praful de copt pe fund și se stropește ușor cu apă. Lăsați vasul de gătit să stea timp de 1 oră, astfel încât agentul de creștere să poată reacționa cu depozitele de carbon. După aceea, ștergeți vasele de gătit cu un burete moale.

Cum să eliminați încrustațiile dintr-o tavă folosind sare

Umpleți fundul cratiței cu 1 cm de sare și întindeți-o. Se preîncălzește cuptorul la 100° și se introduce tava. Închideți ușa cuptorului și lăsați tava să se încălzească timp de 40 de minute. Sarea ar trebui să se fi rumenit în acest timp. Opriți cuptorul și deschideți ușa. Așteptați până când tava s-a răcit complet și clătiți-o cu apă caldă.

Cum să curățați o tavă antiaderentă

Tăvile acoperite cu un strat antiaderent trebuie curățate cu atenție și cu grijă. Se acoperă o astfel de cratiță cu sare și se lasă să se odihnească timp de 30 de minute. Apoi scuturați cu grijă sarea și clătiți tigaia cu detergent. Tava antiaderentă poate fi, de asemenea, înmuiată în apă și detergent timp de o oră.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel