Trei români, morți la „Victor Babeș“, după o „pană de oxigen“ într-un TIR ATI

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Tir ATI Victor Babeș
Tir ATI Victor Babeș

Trei persoane a r fi decedat după ce s-a oprit alimentarea cu oxigen în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală, alte cinci persoane sunt în stare gravă, relatează surse Realitatea PLUS.

Opt pacienți cu Covid-19 ar fi fost internați în unitatea mobilă ATI, dintre care trei au decedat. Ceilalți cinci pacienți au fost transferați la alte spitale.

Pe de altă parte, Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis că niciun pacient nu a decedat. Erau ventilați mecanic și au fost duși la alte spitale, mai precizează DSU.  

TIR-ul de terapie intensivă de la Victor Babeș a intrat în funcțiune sâmbătă dimineață, mai spun sursele citate de Realitatea PLUS.

 „A fost o presiune prea mare și din cauza acelei presiuni s-au blocat ventilatoarele“, au explicat jurnaliștii Realitatea PLUS.

Doi dintre cei cinci pacienți care au supraviețuit au fost transferați la spitalul Floreasca. 

UPDATE 1, 20.50

„Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB).  

Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile.  

Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni" și Spitalul Floreasca.

Ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului“, transmit reprezentanții Ministerului de resort.

 

UPDATE 2, 20.53

„Referitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată în curtea Institutului Național Victor Babeș din capitală, dorim să facem următoarele precizări:

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă  a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță  a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului  a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor  care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile. 

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat  o creșterea a  presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune. 

Instalarea și operaționalizarea  Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului. 

Din cei 8 pacienți internați în UTIM din cadrul Victor Babeș 
- 1 pacient pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș
- 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)
- 2 pacienți la Spitalul Bagdasar Arseni
- 1 pacient la Floreasca
-3 pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator“, transmit reprezentanții istituției.

UPDATE 3, 20.55

„Astăzi, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Omoruri, sub coordonarea unității de parchet competente teritorial, a declanșat cercetări cu privire la decesul a trei persoane, pacienți,  în cadrul unei unități spitalicești din sectorul 3.
Cercetările vizează stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul. 
Trupurile neînsuflețite urmează a fi ridicate și transportate la INML în vederea efectuării necropsiei“, transmite DGPMB, serviciul omoruri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel