Trei români, căutați în Germania pentru tâlhărie și tentativă de omor, prinși în țară

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Trei cetăţeni români urmăriţi internaţional pentru tâlhărie şi tentativă la omor, fapte ce ar fi fost comise în Germania, au fost depistaţi şi reţinuţi în urma investigaţiilor derulate de poliţiştii români şi a cooperării poliţieneşti internaţionale. 

"La data de 26 ianuarie 2022, autorităţile germane au iniţiat o operaţiune, prin intermediul ENFAST (European Network for Fugitive Active Search Teams), având ca obiectiv localizarea şi reţinerea a trei cetăţeni români, faţă de care au fost emise mandate europene de arestare, pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi tentativă la omor", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Persoanele urmărite sunt bănuite că, la data de 19 decembrie 2021, ora 1,45, aflându-se în oraşul german Augsburg, în urma unei înţelegeri prealabile, ar fi pătruns în locuinţa victimelor, soţ şi soţie, în vârstă de 83, respectiv 71 de ani, şi le-ar fi lovit în zona capului, producându-le leziuni grave, care le-ar fi pus viaţa în pericol.

Ulterior comiterii faptei, cei trei ar fi părăsit Germania, cu scopul de a nu fi depistaţi.

Au fost depistați în Filiași și Baia Mare

 

Investigaţiile derulate de către Serviciul Urmăriri din cadrul IGPR - Direcţia de Investigaţii Criminale, cu sprijinul structurilor teritoriale de urmăriri din cadrul serviciilor de investigaţii criminale din Dolj şi Maramureş, precum şi al poliţiştilor din Germania, au condus la depistarea şi reţinerea celor trei bărbaţi, doi dintre ei, de 37 şi 32 de ani, fiind depistaţi în România, în judeţele Dolj, localitatea Filiaşi şi Maramureş, localitatea Baia Mare, pe 1, respectiv 2 februarie.

În prezent, faţă de cei doi bărbaţi, depistaţi în România, se desfăşoară activităţi procedurale, în vederea predării către autorităţile germane.

Cel de-al treilea a revenit în Germania, unde a fost capturat.

Schimbul de date a fost asigurat de către Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, beneficiindu-se de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel