Trei români au furat peste 5 tone de carne de porc de la o firmă din Belgia: "Pentru consum propriu"

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Cei trei români au furat peste 5 tone de carne de porc. Acum își așteaptă pedepsele
Cei trei români au furat peste 5 tone de carne de porc. Acum își așteaptă pedepsele

Trei români riscă trei ani de închisoare în Belgia, fiind acuzați că au furat peste 5 tone de carne de porc. Cei trei susțin că au furat pentru "consumul propriu". 

Trei români au fost prezentați joi, 16 martie, în fața instanței penale din Mechelen, Belgia, pentru implicarea lor în furtul a peste 5,5 tone de carcase de porc dintr-un camion. Potrivit autorităților belgiene, cei trei români au comis nouă furturi, de fiecare dată în aceeași parcare din zona Reedonk, în Bornem. Românii riscă pedepse cuprinse între zece luni și trei ani de închisoare.

Românii scoteau carnea din camion și o transferau într-o dubă frigorifică

 

Potrivit publicației belgiene Nieuwsblad, cei trei au fost prinși în flagrant la începutul lunii octombrie 2021, în parcarea din zona Reedonk, unde au scos carcase de porc dintr-un camion și le-au încărcat într-o mică dubă frigorifică. Ancheta privind furtul de porci sacrificați începuse cu puțin timp în urmă, la sesizarea unei companii germane care comandase carcase de porc din Belgia și care constata că sunt probleme cu livrările: soseau mai puține carcase de porc decât erau comandate și menționate pe documente.

Când au fost prinși în flagrant, românii au declarat că a fost prima dată când au furat porci sacrificați, carnea fiind destinată lor și familiilor lor. 

"Șoferul T.O. a condus la locul faptei și acolo carcasele au fost transferate într-un alt transport frigorific. R.H. a fost, la fel ca și I.L., prezent la flagrantul poliției și, în opinia noastră, este creierul din spatele întregului caz", a declarat procurorul Karel Berteloot în cadrul procesului.

Procurorii belgieni au cerut trei ani de închisoare pentru R.H., doi ani pentru șoferul T.O. și zece luni pentru I.L.

Firma care transporta carnea era din România

 

Compania belgiană păgubită s-a prezentat joi ca parte civilă. "A fost un subcontractant român cel care a efectuat transportul pentru clientul nostru. Potrivit Procuraturii, au fost nouă fapte de furt, conform companiei, douăsprezece furturi", au spus avocații.

"Investigația a început când destinatarul din Germania a raportat că ceva nu era în regulă cu livrarea. În plus, s-a dovedit că sigiliile camionului au fost rupte. În cele din urmă, clientul nostru a fost forțat să angajeze un detectiv privat pentru a investiga cazul în continuare", mai spun reprezentanții companiei.

Prin intermediul detectivului privat, compania a aflat că s-a convenit ca întotdeauna să se transfere carcasele din camioane în parcarea din zona Reedonk, în Bornem. Datele de urmărire au confirmat acest lucru. Informația a fost transmisă poliției, care a organizat flagrantul în octombrie 2021. 

Potrivit avocaților, întregul caz a cauzat și prejudicii de imagine companiei belgiene. Compania cere despăgubiri de peste 16.000 de euro celor trei român.

romani-belgia-carne-de-porc-furturi

Verdictul în acest caz va fi pronunțat pe 20 aprilie

 

Avocata celor trei români, Avelien Van der Veken, a cerut achitarea unuia dintre ei, motivând că acesta nu a fost deloc implicat în furturi și doar s-a întâmplat să se afle la fața locului în momentul flagrantului.

"Pentru că domnul L. nu știa nimic despre furt. S-a întâmplat să călătorească cu R.H. în acea zi, dar nu avea idee ce avea să se întâmple. Faptul că a fost arestat brusc de poliție a fost un șoc pentru el", a spus avocata.

Pentru unul dintre șoferi, avocata a cerut aplicarea unei pedepse cu suspendare. "A mărturisit că a scos carcasele din camionul său. În prezent lucrează în România și în curând va putea lucra ca șofer de camion în Germania”.

Avocata a solicitat muncă în folosul comunității pentru românul considerat creierul bandei.

"A luat carcasele? Da. Dar pentru majoritatea furturilor el cere achitare. Pentru furtul pe care îl mărturisește, solicită să fie condamnat la muncă în folosul comunității”.

Cei trei judecători ai instanței penale vor pronunța un verdict în acest caz pe 20 aprilie.

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel