Trei români arestați în Austria, acuzați că ar fi dat 33 de spargeri. Au furat bunuri de peste 130.000 de euro

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Trei români au fost arestați în Austria, fiind bănuiți că au dat numai puțin de 33 de spargeri în trei state federale. 

Trei români au fost arestați în landul austriac Stiria, fiind acuzați că ar fi comis 33 de spargeri în trei state federale. Polițiștii au stabilit că majoritatea bunurilor au fost vândute la piețele de vechituri și pe internet. Potrivit publicației Kleine Zeitung, suspecții au fost arestați în localitatea Leoben, oraș situat în landul Stiria.

Prejudiciu de 130.000 de euro

 

Cei trei români au fost arestați la începutul lunii decembrie. În perioada arestului, ofițerii de la Oficiul Poliției Criminale de Stat din Niklasdorf au reușit să lucreze și să descopere întreaga lor "performanță" criminală. Astfel, anchetatorii au stabilit că au probe suficiente pentru a dovedi că trio-ul a comis nu mai puțin de 33 de infracțiuni în trei state federale. Prejudiciile sunt în valoare totală de peste 130.000 de euro.

Polițiștii urmăreau de ceva vreme un român în vârstă de 27 de ani. La 1 decembrie, el și doi compatrioți din Austria Inferioară au fost supuși unui control al poliției de frontieră. Bărbaților le-au fost confiscate unelte și aparate de înaltă calitate.

S-a dovedit că toate provin dintr-o serie de spargeri făcute cu o seară înainte în Thalheim, lângă Wels (Austria Superioară). Dar, după cum aveau să afle polițiștii, cei trei români (în vârstă de 24, 27 și 40 de ani) dăduseră mai multe spargeri, începând cu luna iunie a anului precedent. 

În alte șapte spargeri din Stiria, Austria Inferioară și Superioară, cei trei români au furat drujbe, motocoase, burghie și alte unelte de înaltă calitate. În plus, hoții au sustras și mai multe biciclete.

"Făptașii s-au specializat în principal în proprietăți agricole și garaje”, raportează inspectorul raional Willibald Schrempf. 

Valoarea bunurilor furate a fost estimată la 130.000 de euro la care se adaugă încă 6.000 de euro daune materiale. 

"Făptuitorii și-au finanțat traiul în România prin vânzarea bunurilor furate. Articolele au fost transportate în România și vândute acolo. În special la piețele de vechituri și prin intermediul rețelelor de socializare”, a mai explicat oficialul austriac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel