Trei români, crimă oribilă în Elveția. Au legat, bătut și sufocat victima după o poză trimisă pe Facebook

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Trei români, crimă oribilă în Elveția. Au legat, bătut și sufocat victima după o poză trimisă pe Facebook
Trei români, crimă oribilă în Elveția. Au legat, bătut și sufocat victima după o poză trimisă pe Facebook

„Nu imi amintesc”. În picioare, cu capul în jos, un român, acuzat că a fost coautorul asasinării unui elvețian în martie 2018, părea să-și fi pierdut memoria, ieri, în fața judecătorilor. Dintre cei trei inculpați, el a fost singurul care a apărut în fața magistraților.

Confruntat cu un acuzat nu prea vorbăreț cu declarații contradictorii, președintele Curții Penale a înlănțuit întrebări timp de câteva ore. Cine a adus banda adezivă și mănușile? Cine a sufocat victima pe podea cu ​​o pernă? Câte lovituri s-au dat? Obiectivul: reconstituirea evenimentelor pentru a determina rolul românului în premeditarea faptelor și gradul de implicare al acestuia în crimă.

Potrivit inculpatului român, el nu știa nimic despre planul conaționalilor săi. „Du-te la sonerie. Ține-l pe podea!”. El a fost doar o mascotă. Cum se explică urma de sânge lăsată de mâna lui în bucătărie? Acuzatul nu poate spune. Dar recunoaște că l-a lovit de mai multe ori pe elvețian, inclusiv cu pumnul în față, când acesta din urmă a încercat să-l muște în timp ce încerca să-l imobilizeze.

 

„M-am speriat”

 

Confruntat cu fotografiile victimei care zăcea într-o baltă de sânge, românul de 28 de ani al cărui proces continuă până la sfârșitul săptămânii, a asigurat, între două suspine, că își regretă faptele.

„Am vrut să-l avertizez pe vecin ca să cheme ajutor, dar m-am speriat”.

În ziua tragediei, cei trei au fugit în România. Trei luni mai târziu, în timp ce încerca să ajungă în Spania, acuzatul a fost arestat în Ungaria. Apoi a fost extrădat la Geneva, unde a fost în detenție de atunci. Cei doi complici ai săi, arestați în țara lor de origine în toamna anului 2019, au fost condamnați la 22 de ani de închisoare.

 

Cei trei români l-au legat și l-au bătut

 

Cu puțin timp înainte de evenimente, cei trei români au intrat în contact, pe Facebook, cu victima, schimbând în mod regulat mesaje cu elvețianul, în vârstă de 60 de ani. În ziua crimei, acesta din urmă le trimisese o fotografie de aproape 100.000 de franci împrăștiați pe podeaua apartamentului său.

Cei trei s-au dus apoi la el acasă să fure banii. L-au bătut, l-au legat cu bandă, i-au legat picioarele și mâinile, apoi l-au sufocat cu o pernă și i-au turnat apă pe față. După ce au căutat banii fără să-i găsească, au părăsit casa elvețianului, lăsându-l să moară pe podea. Au luat bijuterii, un portofel care conținea 1.600 de franci și pachete de țigări. Victima, cu un handicap la un braț, a murit sufocată de propriul sânge.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel