Trei pakistanezi care încercau să intre ILEGAL în România, depistați la Giurgiu

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
trafic restrictionat
trafic restrictionat

Trei cetăţeni pakistanezi, care intenţionau să intre ilegal în România prin PTF Giurgiu-Ruse ascunşi într-un camion încărcat cu calorifere, au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră giurgiuveni.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Daf, înmatriculat în România un cetăţean român în vârstă de 61 de ani care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, calorifere din Turcia pentru o societate din România. Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat că şnurul de siguranţă al semiremorcii este secţionat şi relipit", se arată într-un comunicat de presă emis marţi de ITPF Giurgiu.

Poliţiştii de frontieră au trecut la verificarea cu sonda de dioxid de carbon care a indicat o concentraţie de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă.  

În urma controlului amănunţit, printre marfa transportată au fost descoperite ascunse trei persoane de sex masculin, care nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 22 şi 37 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului fără ştirea şoferului, într-o parcare din Turcia, cu ajutorul unui cetăţean afgan a cărui identitate nu o cunosc, căruia i-au plătit 500 de euro fiecare. Totodată, au mai menţionat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetăţenilor pakistanezi, iar conform protocolului româno - bulgar aceştia au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel