Trei idei de mic dejun sănătos cu banane, aprobate de nutriționist. Sunt atât de gustoase și îți dau energie pentru toată ziua

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Trei idei de mic dejun sănătos care conține banane, aprobate de nutriționist. Sunt atât de gustoase și îți dau energie pentru toată ziua / Foto: Unsplash
Trei idei de mic dejun sănătos care conține banane, aprobate de nutriționist. Sunt atât de gustoase și îți dau energie pentru toată ziua / Foto: Unsplash

Dacă în mod regulat consumați la micul dejun alimente de patiserie sau cu glazură, ar putea fi timpul să faceți o schimbare - mai ales dacă încercați să vă tonifiați în jurul mijlocului. De aceea ți-am pregătit trei idei pentru un mic dejun sănătos cu banane. Pentru o dimineață mai dulce și plină de energie!

În timp ce mulți experți spun că a mânca ceva la micul dejun este mai bine decât să nu mănânci nimic, acest lucru este valabil doar dacă mănânci ceva sănătos. Dacă folosești motto-ul ca scuză pentru a mânca gogoși, brioșe și alte mâncăruri lipsite de nutrienți în loc de un mic dejun complex, te pregătești pentru un eșec al abdomenului plat.

Oriunde te-ar duce dimineața, aceste idei geniale de mic dejun, aprobate de experți, îți vor oferi combustibilul de care corpul tău are nevoie pentru a trece peste zi - și pentru a pierde în greutate în timp, de asemenea!

Cele trei rețete au ca personaj principal banana și sunt diferite și delicioase în felul lor.

 

1. Pâinea de banane

 

2. Trei idei ... (banan-2.jpg)

 

Pâinea de banane este una dintre acele rețete clasice, care umple toată casa de căldură și face totul mai bun. Pâinea cu banane este magică.

Ce face ca această pâine cu banane să fie sănătoasă?

Această rețetă de pâine cu banane este făcută cu făină integrală 100%, spre deosebire de rețetele tradiționale de pâine cu banane care apelează la făină rafinată și la o mulțime de zahăr procesat.

Pâinea cu banane este îndulcită natural cu miere sau sirop de arțar, care oferă unele urme de nutrienți pe care zahărul alb nu le oferă.

În cele din urmă, această rețetă solicită o cantitate rezonabilă de ulei nerafinat, în loc de batoane întregi de unt (alegeți dintre uleiul virgin de cocos, uleiul de măsline extravirgin sau uleiul vegetal).


Pâinea de banane - Ingrediente 

 

- 75 de grame de ulei de cocos topit sau ulei de măsline extravirgin sau ulei vegetal de înaltă calitate*.
- 168 grame de miere sau sirop de arțar 155 grame
- 2 ouă
- 225 grame de banane coapte pasate (aproximativ 2 ½ banane medii sau 2 banane mari)
- 56 grame de lapte la alegere sau apă
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (NU praf de copt; nu sunt același lucru!)
- 1 linguriță de extract de vanilie
- ½ linguriță de sare
- ½ linguriță de scorțișoară măcinată, plus mai multă pentru a o învârti deasupra
- 220 de grame făină albă integrală de grâu sau făină integrală obișnuită**.

Total opțional: ½ ceașcă de amestecuri, cum ar fi nuci sau nuci pecan tocate, chipsuri de ciocolată, stafide, fructe uscate tocate, felii de banane proaspete

 

Pâinea de banane - Instrucțiuni 

 

Preîncălziți cuptorul la 165 grade Celsius și ungeți o tavă de pâine.

Într-un castron mare, bateți uleiul și mierea împreună cu un tel. Adăugați ouăle și bateți bine, apoi încorporați bananele pasate și laptele. (Dacă uleiul de cocos se solidifică la contactul cu ingredientele reci, lăsați pur și simplu bolul să se odihnească într-un loc cald timp de câteva minute, cum ar fi deasupra aragazului, sau încălziți-l timp de aproximativ 10 secunde în cuptorul cu microunde).

Adăugați bicarbonatul de sodiu, vanilia, sarea și scorțișoara și bateți pentru a le amesteca. În cele din urmă, treceți la o lingură mare și amestecați făina, doar până când se combină. Câțiva cocoloașe sunt ok! Dacă adăugați orice alte amestecuri suplimentare, încorporați-le ușor acum.

Turnați aluatul în tava de pâine unsă și presărați ușor cu scorțișoară. Dacă doriți un efect de vârtej frumos, treceți vârful unui cuțit peste aluat în zig-zag.

Coaceți la cuptor timp de 55-60 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată (de obicei, dacă nu am adăugat niciun amestec, pâinea mea este gata la 55 de minute; dacă am adăugat amestecuri, are nevoie de mai mult de 60 de minute). Lăsați pâinea să se răcească în tava de pâine timp de cel puțin 10 minute. Este posibil să fie nevoie să treceți un cuțit de unt pe margini pentru a desprinde pâinea din tavă. Transferați cu grijă pâinea pe un grătar de sârmă pentru a se răci înainte de a o tăia.

 

Brioșe cu banană și nucă de cocos 

 

3. Trei idei ... (banan-3.jpg)

 

Aceste brioșe cu banane și nucă de cocos îndulcite natural sunt un adevărat deliciu. Pun pariu că nu vă puteți da seama că sunt făcute cu făină 100% integrală! Rețeta produce 1 duzină de brioșe.

 

Ingrediente 

- 93 g de făină integrală de patiserie sau făină albă/integrală de grâu obișnuit
- 93 g de făină albă integrală de grâu sau făină integrală obișnuită de grâu
- 1 ½ linguriță de praf de copt
- ¼ linguriță de sare de mare fină
- ½ linguriță de coajă de lămâie (coaja de la aproximativ ½ lămâie medie)
- 1 cană de piure de banane coapte (de la aproximativ 3 banane)
- 109 g de ulei de cocos virgin, topit
- 85 g de miere
- 1 ou mare, de preferință la temperatura camerei
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 57 g de nucă de cocos mărunțită neîndulcită, împărțită
- 1 lingură de zahăr (brut)

 

Brioșe cu banană și nucă de cocos  - Instrucțiuni

 

Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Dacă este necesar, ungeți toate cele 12 cupe ale formei de brioșe cu unt sau cu folii de brioșe.

Într-un bol mediu, bateți împreună făina, praful de copt, sarea și coaja de lămâie. Se amestecă cu nuca de cocos mărunțită și se păstrează puțină.

Într-un alt bol mediu, separat, bateți împreună piureul de banane, uleiul de nucă de cocos, mierea, oul și vanilia.

Turnați ingredientele umede în ingredientele uscate și amestecați până când se combină. Împărțiți uniform aluatul între formele de brioșe apoi presărați vârful brioșelor cu restul de nucă de cocos mărunțită. Presărați vârfurile cu zahăr brut.

Coaceți timp de aproximativ 17-20 de minute, până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Transferați brioșele pe un grătar de răcire și lăsați-le să se răcească.

 

Clătite cu banane și ovăz fără gluten

 

4. Trei idei ... (banan-4.jpg) 

 

Aceste clătite pufoase cu banane și ovăz sunt un mic dejun delicios de sănătos și îndulcit natural pentru diminețile leneșe. Rețeta este făcută cu făină de ovăz 100% în loc de făină de grâu, așa că nu conține gluten, dar nici lactate. Rețeta produce aproximativ 8 clătite.

 

Ingrediente


- aproximativ 3 banane mici, pasate
- 2 linguri de ulei de nucă de cocos sau unt, topit
- 1 lingură de suc de lămâie (aproximativ 1 lămâie mică, stoarsă)
- 1 linguriță de miere sau sirop de arțar
- 2 ouă
- 125 g de făină de ovăz
- ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
- ½ linguriță de sare
- ½ linguriță de scorțișoară măcinată
- ¼ linguriță nucșoară măcinată

 

Clătite cu banane și ovăz fără gluten  - Instrucțiuni 

 

Într-un castron mic, amestecați împreună bananele pasate, uleiul de cocos (sau untul), sucul de lămâie și mierea (sau siropul de arțar).

Bateți ouăle. Dacă uleiul de nucă de cocos revine la starea solidă, încălziți amestecul pentru scurte reprize de 20 de secunde în cuptorul cu microunde, amestecând între fiecare, până când se topește din nou.

Într-un castron mediu, bateți împreună făina de ovăz, bicarbonatul de sodiu, sarea și condimentele.

Formați o fântână în centrul ingredientelor uscate și turnați ingredientele umede. Cu o lingură mare, amestecați doar până când ingredientele uscate sunt bine umezite. Nu amestecați prea mult!

Lăsați aluatul să stea timp de 10 minute. Este posibil să doriți să subțiem puțin aluatul cu un pic de lapte sau apă.

Se încălzește o tigaie la foc mediu-jos sau se încălzește o plită electrică la 175 grade Celsius. Ungeți ușor suprafața cu ulei de cocos, unt sau spray de gătit.

Odată ce suprafața tigăii este suficient de fierbinte pentru ca o picătură de apă să sfârâie pe ea, turnați o parte din aluat pe tigaie. Lăsați clătita să se gătească timp de aproximativ 3 minute, până când încep să se formeze bule în jurul marginilor prăjiturii.

Odată ce partea inferioară a clătitei este ușor aurie, întoarceți-o cu o spatulă și gătiți-o pentru încă aproximativ 90 de secunde, până când devine aurie pe ambele părți. Este posibil să fie nevoie să ajustați căldura în sus sau în jos în acest moment.

Serviți clătitele imediat sau păstrați-le la cald într-un cuptor la 90 grade Celsius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel