Trei camioane, oprite la intrarea în țară. Șoferii transportau deșeuri din Italia și Germania

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Trei camioane, oprite la intrarea în țară. Șoferii transportau deșeuri din Italia și Germania. Sursa: Politia de frontiera
Trei camioane, oprite la intrarea în țară. Șoferii transportau deșeuri din Italia și Germania. Sursa: Politia de frontiera

Peste 78 de tone deşeuri din plastic, cauciucuri, textile şi haine uzate au fost oprite la intrarea în ţară.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor şi Arad - din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a unor automarfare, încărcate cu 78.550 de kilograme deşeuri, întrucât şoferii nu au putut prezenta documente complete, necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare. Deşeurile erau expediate din Italia şi Germania, fiind destinate unor societăţi comerciale din ţara noastră.

În data de 29.10.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, pentru trei mijloace de transport, încărcate cu 56.210 de kilograme deşeuri.

Cele trei automarfare erau conduse de către cetăţeni români, două dintre acestea fiind încărcate cu deşeuri constând în textile şi haine uzate, în cantitate totală de 33.310 kg, iar celălalt era încărcat cu deşeuri din plastic şi cauciuc, în cantitate de 22.900 de kg.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu, stabilind faptul că cei trei şoferi nu deţin documente complete, necesare importului de deşeuri.

Un caz similar a fost constatat şi în seara de 28.10.2022, când, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Borş II alături de reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean Bihor, au efectuat controlul asupra unui automarfar, condus de către un cetăţean român. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, 22.340 de kg deşeuri din plastic şi cauciuc. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că documentele de transport sunt incomplete.

În toate cele patru cazuri, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României mijloacelor de transport sus-menţionate, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.

Vezi și:

 

Tractoare de peste 300.000 de euro căutate de autorităţile italiene, descoperite în vama Nădlac

 

Două tractoare căutate de autoritățile din Italia au fost descoperite în vama Nădlac.

Două tractoare cu o valoare de peste 300.000 de euro, căutate de autorităţile italiene, au fost descoperite în parcarea de TIR-uri de lângă Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I (DN 7), în timpul unor verificări făcute de poliţiştii de frontieră şi Poliţia Autostrăzi.

Tractoarele se aflau într-un automarfar înmatriculat în România, condus de un cetăţean român.

"Şoferului i-au fost solicitate documentele de însoţire a mărfii, conform cărora automarfarul era încărcat cu mai multe colete de stofă. În urma verificării semiremorcii, s-a constatat că înăuntru se aflau două tractoare marca John Deere. În cauză, colegii noştri au dispus efectuarea unor verificări suplimentare, în cadrul cărora s-a constatat faptul că mijloacele de transport figurau ca 'bunuri căutate pentru confiscare', alertă fiind introdusă de către autorităţile din Italia chiar în ziua în care au fost descoperite", a informat, joi, Poliţia de Frontieră Arad, potrivit Agerpres.

Tractoarele sunt estimate la valoarea de 310.000 de euro şi au fost indisponibilizate, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tăinuire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel