Transportatorii spun că polițele RCA s-au putea scumpi din cauza minciunilor asiguratorilor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Transportatorii spun că polițele RCA s-au putea scumpi din cauza campaniei cu fake news susținută de firmele de asigurări. Creșterea ar putea fi de patru ori și se bazează pe o serie de informații false vehiculate în spațiul public de asiguratori, susțin reprezentanții transportatorilor.

Potrivit reprezentanților Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), firmele de asigurări care vând RCA desfășoară o campanie denigratoare și mincinoasă la adresa service-urilor auto. Ei spun că știrea falsă poate fi demontată cu cifre, statistici și documente. Astfel, informația conform căreia numărul de accidente „a fost aproape la fel de mare ca anul trecut” este falsă în condițiile în care datele oficiale arată că „numărul accidentelor de circulație a scăzut considerabil, anul acesta, în comparație cu anul 2019”.

O altă informație considerată a fi falsă de reprezentanții COTAR este cea privitoare la dauna medie, care, în anul 2019, „a depășit 13.000 de lei”. De fapt, până la data raportărilor făcute de ASF, firmele de asigurări care vând RCA au achitat sub jumătate din numărul dosarelor de daună avizate, iar dauna medie achitată a fost de 4.942 lei, susțin transportatorii.

 

„Asistăm la o campanie de dezinformare, bazată pe fake news”

 

„Cifrele oficiale, publicate de ASF, ne arată că dauna medie pentru daune materiale a crescut cu 1% în anul 2020. În concluzie, prețul RCA nu ar trebui să crească cu mai mult de 1-2%. Din păcate, aceiași asiguratori ne-au demonstrat, în perioada 2014 – 2016, că lăcomia unora nu are limite. O parte din mas-media a căzut în capcana întinsă de multinaționalele din asigurări, astfel încât asistăm la o campanie de dezinformare, bazată pe fake news”, a declarat Vasile Ștefănescu, Președinte COTAR.

Concluzia transportatorilor este că pentru a justifica creșterea prețului RCA a fost găsit un țap ispășitor: service-ul auto. Campania va duce, inevitabil, la creșteri treptate, anuale ale prețului RCA, până când acesta va ajunge la nivelul de preț practicat de aceleași multinaționale în țările vest europene, au precizat reprezentanții COTAR, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel