Trăiau ca în Evul Mediu: Opt români, între care și doi copii mici, găsiți într-un cort improvizat la marginea unei păduri; micuții, grav bolnavi / FOTO-VIDEO

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Opt români, printre care o fetiță de 2 ani și un băiat de 6 ani, au fost găsiți de autorități în Pădurea Codrișor, la periferia municipiului Bistrița, în adăposturi improvizate din cartoane, lemne și folii de plastic

O familie de opt persoane, printre care doi copii în vârstă de 2 și 6 ani, a fost găsită de angajații Primăriei Bistrița în condiții mizerabile, într-un cort improvizat la marginea pădurii.

Copiii erau grav bolnavi și au fost transportați de urgență la spital.

Familia își petrecea viața sub cerul liber, într-un cort construit din crengi de copac acoperit cu pături și folii de celofan. În plină iarnă, când în aceste zile s-au înregistrat temperaturi negative.

2. -imagine fara descriere- (loc-cort_05135900.jpg)

Cei doi copii, a căror stare de sănătate era precară, au fost transportați la UPU Bistrița, spun polițiștii locali. Minorii sunt un băiat de 6 ani și o fetiță de 2 ani. Ei au ajuns la spital cu boli respiratorii şi au fost preluaţi de cei de la Protecţia Copilului. 

De asemenea, ambii sunt suspecţi de contact cu un caz TBC, în baza declaraţiilor făcute de mama lor, fiind testați în acest sens în cursul zilei de marţi, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Camelia Strungari, pentru Agerpres. 

Potrivit reprezentanților Primăriei Bistrița, familia este de naționalitate română și provine dintr-un sat din județ. Adulții au vârste cuprinse între 25 și 55 de ani. Aceștia au fost îndrumați să meargă la Centrul de noapte și cazare pentru persoane adulte fără adăpost Bistrița.

3. -imagine fara descriere- (cort_77515600.jpg)

Cercetările sunt continuate pentru a stabili cum au ajuns persoanele respective în aceste condiții și dacă au nevoie de ajutor social.

„În dimineața zilei de 08 ianuarie 2024 polițiștii locali împreună cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială și ai SPCVSU din cadrul Primăriei municipiului Bistrița au identificat în pădurea Codrișor 3 adăposturi improvizate, în care locuiau un număr de 8 persoane (6 persoane adulte și 2 persoane minore), acestea fiind expuse temperaturilor scăzute.

Persoanele adulte au fost îndrumate către Centrul de noapte și cazare pentru persoane adulte fără adăpost Bistrița pentru a beneficia de serviciile socio-medicale, puse la dispoziție de municipalitate.

4. -imagine fara descriere- (cort2_80191200.jpg)

Având în vedere starea de sănătate precară a celor 2 minori s-a impus transportarea acestora la UPU Bistrița în scopul instituirii unei conduite terapeutice.

Totodată a fost sesizată instituția DGASPC Bistrița în vederea preluării și instituirii măsurilor de protecție socială față de cei 2 minori.

Ulterior acțiunii s-au întreprins măsuri de ecologizare a zonei de către angajații Primăriei municipiului Bistrița“, se arată în postarea Poliției Locale Bistrița.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel