Traian Băsescu după căderea guvernului: „Este exact poza din timpul Guvernului supravegheat de Dragnea. Așa ceva nu se face“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Traian Băsescu, fostul șef al statului,  avut o intervenție în direct, la Realitatea PLUS în care a vorbit despre criza politică creată după căderea Guvernului Orban.

„Până la urmă biata țară o să își revină din orice criză. Dar suntem într-o situație  de un ridicol absolut! Într-un moment în de mare bătălie la Bruxelles pe buget, noi venim cu un interimar... Este un moment atât de prost ales...

România va fi în perioada asta de cruntă negociere a bugetului, numai cu interimari trimiși la Bruxelles. 

Un asemenea act politic este inutil, când mai sunt 6,7 luni până la alegeri. Pentru ce să creezi o instabilitate politică? Fluturii trăiesc o zi. Așa trăiesc și guvernele interimare în plan internațional. Dacă tot au preluat guvernarea de la PSD, trebuiau să facă pregătirea anului următor. 

Este exact poza din timpul Guvernului supraveghetat de Dragnea, când se pun interesele interne ale partidului deasupra intereselor țării. Așa ceva nu se face.

Cât despre ordonanțele de urgență adoptate de aseară, asta îl descalifică pe Orban. Nu poate un premier să înțeleagă despre ce era vorba în 25 de OUG. Deci le-a semnat fără să înțeleagă mare lucru. Iar 25 de OUG sunt 25 de legi intrduse într-o noapte în sistemul legislativ. Asta nu are cum să nu producă un șoc, indiferent de domeniu“, a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă, în cazul în care și a doua propunere pentru premier va fi tot Ludvic Orban, care va fi reacția PSD, TRaian Băsescu a răspuns: „Eu știu că PSD s-au putut convinge de ce au făcut ei în 2009.Aduceți-vă aminte că la al doile premier desemnat, am desemnat al doilea guvern cu Liviu Negiță și nu au mai făcut cvorum. S-ar putea să vedeți că majoritatea asta formată acum cu PSD, Rpo Romînia și PSd nu vine să votee până la sfârșitul legilaturii și cu asta bast. Vo i de un ridicol totl. Vor trage de timp până vom ajunge la alegeri al termen. 

Dar eu cred că liberalii nu știu nici ei ce tot vorbesc de alegeri simultane legislative și locale. Or, la o asemenea concentrare a votului, PSD e cel mai avantajat. Dacă va fi în aceeași zi - PSD are cea mai mare dezvoltare teritorială cu primari și consilieri și vor fi agenți activi ai PSD - și PNL riscă să ducă PSD la un scor la care nici ei nu speră. La locale PSD se mobilizează cel mai puternic“, a explicat fostul șef al statului într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel