Traian Băsescu, despre cazul Ditrău: „Vinovat e UDMR. Și românii primesc același tratament”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură B1 TV
Sursa foto: captură B1 TV

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, astăzi, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, că de scandalul de la Ditrău este vinovat UDMR-ul, acesta fiind rezultatul politicii partidului.

„Ungurii, în general, sunt un popor complexat, iar complexele îi fac să nu-i suporte pe altcineva lângă ei. Iar ceea ce s-a întâmplat la Ditrău nu este rezultatul nici al presei finanțate de Viktor Orban, nici al Fidesz-ului (partid politic parlamentar de centru-dreapta din Ungaria, n.r.), nici al Jobbik-ului (partid politic de dreaptă sau extrema dreaptă din Ungaria, n.r.), ci este rezultatul politicii UDMR”, a precizat Traian Băsescu.

Citește și Tudor Chirilă, despre cazul Ditrău: „Câți oameni din comunitatea aia primesc bani de la rudele lor care muncesc pe afară?"

Acesta a adăugat că și românii primesc același tratament în acea zonă a țării.

„Vreau să vă fie foarte clar, tratamentul pe care l-ați văzut la cei doi sri lankezi este tratamentul care se aplică românilor de către minoritarii maghiari din administrație. Deci, același tratament se aplică românilor. Iar radicalizarea populației a fost stimulată de când la conducere UDMR-ului a venit Kelemen Hunor, care este un antiromân convins”, a menționat europarlamentarul.

Citește și Rareș Bogdan, despre cazul Ditrău: „La mine în casă lucrează o doamnă din Sri Lanka care are grijă copiii mei"

Legat de declarația conform căreia cetățenii din Ditrău nu mănâncă pâine din mâinile unor oameni cu culoarea pielii închisă, Traian Băsescu consideră că asta "arată cât sunt de deformați de politica UDMR-ului".

Citește și Reprezentanţii brutăriei din Ditrău: Muncitorii din Sri Lanka vor continua să lucreze pe aceleaşi posturi

„Dacă UDMR-ul ducea o politică înțeleaptă, nu avea nici-un efect politica Fidesz-ului sau a Jobbik-lui sau a presei finanțată de la Budapesta. UDMR-ul s-a aplecat, a devenit un vasal al extremismului maghiar”, a spus fostul președinte.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel