Tudor Chirilă, despre cazul Ditrău: „Câți oameni din comunitatea aia primesc bani de la rudele lor care muncesc pe afară?”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Artistul Tudor Chirilă a reacționat, astăzi, după ce cei doi muncitori din Sri Lanka, angajaţi la brutăria din Ditrău, vor fi mutaţi într-o altă etapă a procesului de producţie a pâinii.

„Tot episodul asta de la Ditrau arata ca suntem o societate bolnava. Rau de tot. Ma intreb cati oameni din comunitatea aia primesc bani de la rudele lor care muncesc pe afara”, a scris Tudor Chirilă pe pagina de Facebook.

Citește și Cazul Ditrău. Cei doi muncitori sri-lankezi vor fi mutaţi la munca de jos

„Propunerea noastră a fost ca cei doi brutari calificaţi să fie cuprinşi într-o altă etapă a producţiei şi deocamdată să ne ajute lângă cuptoare, iar ceilalţi cinci brutari cu care am făcut contracte (patru din Nepal şi unul din Sri Lanka - n.r.) nu vor fi aduşi decât dacă în următoarele şase luni vom putea să angajăm cinci brutari calificaţi dintre localnicii noştri. (...) Principala problemă este că ei (localnicii - n.r.) nu vor să accepte ca oameni dintr-o altă cultură să facă pâinea lor. De foarte multe ori au atacat faptul că ei nu au probleme cu persoanele respective, dar, totuşi, să nu atingă pâinea lor, a noastră", a susţinut directoarea fabricii de pâine Kollo Katalin.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel