Tragedie în Munții Rodnei. Un turist german a murit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Drumeție cu final tragic azi-noapte în Munții Rodnei. Un cetățean german de 32 de ani a murit după ce a fost lovit de trăsnet. Victima se afla cu 16 turiști străini în momentul în care vremea s-a schimbat brusc și a început furtuna.

Intervenția salvatorilor a fost una extrem de dificilă din cauza condițiilor meteo și a terenului accidentat. 

Grupul format din străini, printre care şase copii, ar fi pornit în drumeţie sâmbăta, din localitatea Romuli din judeţul Bistriţa-Năsăud. Luni-noapte, când a ajuns în zona numită Tarnița la Cruce din Munţii Rodnei, aflată la aproape 2.000 de metri altitudine, s-a iscat o furtună puternică. Fiecare a încercat să se adăpostească cum a putut. Însă bărbatul de 32 de ani din Germania a fost lovit de trăsnet şi astfel şi-a găsit sfârşitul.

„La prins trăsnetul, a zis când a fost primul trăsnet, ca de două ori a trăsnit, ei s-au pus pe burta toţi şi când a trăsnit a doua oară au văzut numai fum şi când s-au adunat şi s-au numărat, au văzut că sunt numai 16 din grupul din 17 şi au văzut cine lipseşte”, a spus Vasile Moniţa, ranger Munţii Rodnei, potrivit Știrile PRO TV.

Unul dintre turişti este medic şi a încercat să îl ajute pe bărbat, dar în zadar. Vremea rea le-a dat de furcă şi salvatorilor, care cu greu au ajuns la oamenii speriaţi.

 

Trupul neînsufleţit a fost transportat la morgă

 

„A fost o intervenție foarte dificilă, din cauza condiţiilor meteo, ceata densă, nu se vedea la doi metri în faţă. Am găsit o persoană decedată, fulgerată sau trăsnită şi două persoane care stăteau lângă ea acolo, restul persoanele sunt coborâte mai în jos”, a precizat Nicolae Tanc, SVSU Romuli.

„Deplasarea până la ″Tarnița la Cruce″⁣ a fost deosebit de dificilă din cauza ploilor şi a terenului foarte ud, foarte norois şi foarte accidentat, am reuşit destul de greu, dar până la urmă am ajuns, am preluat victima şi am transportat-o până jos”, a declarat Mircea Baciu, salvamont.

Trupul neînsufleţit a fost transportat la morgă pentru necropsie. Celelalte persoane sunt în afara oricărui pericol şi au decis să rămână peste noapte pe munte, în apropiere de locul în care a murit colegul lor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel