TRAGEDIE în MApN. A DISPĂRUT în mare și acum este căutat de scafandri militari

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:
sursa: ISU Dobrogea
sursa: ISU Dobrogea

Tânărul în vârstă de 16 ani care a fost dat dispărut marţi după-amiază de pe o plajă din staţiunea Mamaia se numeşte Iosif-Corneliu Mitroi, este elev la Colegiul Militar Naţional "Tudor Vladimirescu" din Craiova şi se afla în judeţul Constanţa pentru a participa la cursurile "Şcolii de vară", informează Ministerul Apărării Naţionale.

"Elevul, în vârstă de 16 ani, participa la "Şcoala de vară" organizată de Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale în perioada 28-31 mai, în garnizoana Constanţa, şi se afla în timpul liber alături de colegii săi şi profesorul însoţitor", se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, acţiunile de căutare continuă, în paralel fiind demarată şi o anchetă pentru stabilirea contextului dispariţiei tânărului.

"Conform procedurilor, a fost anunţat Serviciul de Urgenţă 112, la faţa locului sosind scafandrii aparţinând ISU Constanţa. În acest moment se desfăşoară operaţiunile de căutare şi salvare ale elevului craiovean. La nivelul Colegiului a fost constituită o comisie condusă de locţiitorul comandantului pentru a stabili cauzele producerii acestui incident. Conducerea MApN este informată în permanenţă despre rezultatele procedurilor de căutare şi salvare ale elevului", se mai arată în comunicat.

Importante efective şi mijloace tehnice ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au fost mobilizate marţi după-amiază pe plaja din Mamaia, în zona hotelului Doina, după ce la numărul de urgenţă 112 a fost raportată dispariţia unui tânăr plecat să se îmbăieze şi care nu a mai revenit la mal.

Conform ISU Dobrogea, la misiunea de salvare din staţiunea Mamaia a fost mobilizat pentru căutări echipajul unei ambarcaţiuni de salvare TARGA, o motocicletă SMURD, o ambulanţă pentru terapie intensivă mobilă SMURD şi o grupă de sprijin alcătuită din 15 scafandri militari. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel