Tragedie cu români în Grecia. Un conațional și-a pierdut viața, iar alți opt au fost răniți: „Ni s-a spus că s-au pierdut din cauza vremii” - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Tragedie cu români în Grecia. Un conațional și-a pierdut viața, iar alți opt au fost răniți: „Ni s-a spus că s-au pierdut din cauza vremii” - VIDEO
Tragedie cu români în Grecia. Un conațional și-a pierdut viața, iar alți opt au fost răniți: „Ni s-a spus că s-au pierdut din cauza vremii” - VIDEO

Un turist român a murit, iar alți opt conaționali au fost răniți după ce au închiriat plăci pentru paddling, în zona Kefalonia din Grecia, deși erau valuri foarte mari și au și fost avertizaţi să nu facă acest lucru.

Eforturile depuse de voluntari și salvatori din Kefalonia pentru a-l salva pe turistul român au fost fără rezultate. Românul care a fost dispărut de la prânz împreună cu alți opt compatrioți a fost găsit inconștient și, din păcate, declarat mort la spitalul insulei.

 

„Ni s-a spus de către autoritatea portuară că niște oameni cu SUP-uri s-au pierdut din cauza vremii, care plecaseră de la Pessada. Fratele meu, care este la conducere, a plecat cu barca, împreună cu un salvamar. S-au dus și au luat prima dată pe cinci dintre ei  pe care i-au scos și au fost bine”, a spus un martor. „Apoi ne-au luat din nou și ne-au spus că mai sunt și alții, iar au plecat și au găsit pe alte două persoane, una dintre ele se înecase, i-au făcut resuscitare peste jumătate de oră”, a adăugat el.

„Au ieșit cu toții înainte de tragedie în oraș. Din câte am auzit de la oamenii de pe plajă, probabil că au consumat alcool și nu știau să înoate”, a adăugat acesta, explicând dificultățile cu care se confruntau turiștii în mare.

 

Cei nouă români au fost duși de vânt

 

Potrivit informațiilor de până acum, cei nouă români au început cursa de agrement de la Pesada, însă din cauza condițiilor meteo au fost duși de val.

De fapt, bărcile i-au reperat pe turiști la câteva mile distanță, în Trapezaki și Lourdas.

Proprietarul ambarcațiunii de pescuit „Mihalis” a participat și el la căutarea celor nouă turiști din România, care a fost și cel care i-a găsit pe primii cinci.

Autoritățile elene spun că în zonă este foarte periculos să practici acest sport, mai ales atunci când vremea nu permite.

 

Vezi și

 

Grecia, zguduită de un cutremur cu magnitudinea 5,8

 

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 a lovit sâmbătă Creta, a anunţat Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC). Seismul a avut magnitudinea de 5,8, la ora locală 07:13, potrivit EMSC. Epicentrul cutremurului a fost în Creta și s-a produs la o adâncime de 2 kilometri.

Nu sunt informații cu privire la pagube materiale sau victime.

Cutremurul a fost resimțit în multe zone din estul Cretei, dar și în capitala insulei Iraklio.

Un seism similar a lovit zona mării de lângă insula Samos, miercuri. Grecia se află într-o regiune foarte activă din punct de vedere seismic. Marea majoritate a cutremurelor nu provoacă însă daune sau răni.

Citește continuarea AICI...

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv       

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel