Tot mai mulți francezi ajung la spital după ce consumă ciuperci toxice. Legătură ciudată cu schimbarea vremii

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Cazurile de intoxicațiile cu ciuperci au crescut în Franța. Experții spun că totul se datorează vremii și îi avertizează pe oameni.

De la începutul lunii august, în Franța au fost înregistrate peste 250 de cazuri de intoxicații cu ciuperci. Acestea sunt de două ori mai multe decât în aceeași perioadă din 2022.

Experții avertizează că aplicațiile care pretind că identifică diferite specii de ciuperci pot greși, așa că nu vă bazați pe tehnologie pentru a deosebi ciupercile comestibile de cele otrăvitoare.

Vremea ploioasă din mai multe regiuni se pare că se află la originea acestei creșteri, perioada de cules fiind devansată ca urmare a climatului neprielnic.

Agenția de securitate sanitară (ANSES), responsabilă cu raportarea cifrelor înregistrate de centrele de control al otrăvurilor, a îndemnat la "vigilență" în rândul populației franceze. ANSES explică faptul că creșterea numărului de intoxicații se datorează mai multor motive.

Într-un comunicat, ei au avertizat că este ușor să te lovești de ciuperca comestibilă, spunând că oamenii au experimentat: "confundarea unei specii comestibile cu o specie toxică, uneori din cauza utilizării unei aplicații de recunoaștere a ciupercilor pe un smartphone (...), sau chiar consumul de ciuperci comestibile în stare proastă, prost conservate sau insuficient gătite".

În 2022 au fost raportate la centrele de control mai multe intoxicații decât în anii precedenți, o tendință anuală în creștere în Franța.

Anul trecut, 74 de copii mici au fost otrăviți, inclusiv un copil de 11 luni care a necesitat o ședere la terapie intensivă, potrivit Euronews.

Aplicațiile de recunoaștere a ciupercilor pt fi înșelătoare

 

Îngrijorător este faptul că o parte dintre cei otrăviți au folosit aplicații de recunoaștere pe smartphone-uri, ceea ce sugerează că acestea pot fi înșelătoare. Autoritățile spun că, pentru a evita și mai multe otrăviri în acest sezon al ciupercilor, cei care le culeg trebuie să consulte un expert înainte de a le consuma.

Ciupercile otrăvitoare pot semăna adesea foarte mult cu cele care sunt bune de mâncat.

De asemenea, au avertizat că ciupercile culese nu trebuie date copiilor foarte mici și că multe aplicații pentru smartphone care pretind că le identifică vin cu un risc ridicat de eroare.

Mesajul vine în contextul în care Australia deplânge un cuplu care a murit după ce a mâncat ciuperci dintr-un fel de mâncare gătit de fosta lor noră.

Gail și Don Patterson s-au numărat printre cele trei persoane care au murit după prânzul servit acasă la Erin Patterson. Sora lui Don, Heather Wilkinson, a decedat și ea - iar soțul ei, Ian, un pastor, rămâne în spital.

Erin Patterson și-a susținut nevinovăția și a spus că a folosit ciupercile otrăvitoare din greșeală.

Ea a fost desemnată de poliție ca suspectă pentru incident, după ce ea și cei doi copii ai săi au scăpat nevătămați. Ea nu a fost arestată, însă, și nici nu se confruntă cu vreo acuzație.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel