Tort Cappuccino. Arată spectaculos și e perfect pentru o zi de naștere

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Tort Cappuccino. Arată spectaculos și e perfect pentru o zi de naștere / Foto: Captură video youtube
Tort Cappuccino. Arată spectaculos și e perfect pentru o zi de naștere / Foto: Captură video youtube

O prăjitură cappuccino uimitor de însiropată cu whisky, umplută cu o cremă de brânză delicioasă și frișcă.

Această prăjitură cappuccino este o prăjitură pentru adulți cu destul de mult whisky și cafea în ea, atât de însiropată și delicioasă, atât de diferită ca gust de prăjitura obișnuită, cu adevărat ceva special.

 

Tort Cappuccino - Ingrediente 

 

Pentru blat:

- 3 ouă
- 2 linguri de apă caldă
- 150 g de zahăr
- 90 g de făină de toate tipurile.
- 30 g de amidon de porumb
- 1 linguriță de praf de copt
 

Umplutură:

- 3 gălbenușuri de ou
- 4 linguri de whisky + încă câteva linguri pentru un gust mai puternic de whisky
- 2 linguri de zahăr
- 6 lingurițe de cappuccino instantaneu de tip clasic
- 2 foi de gelatină
- 150 g de cremă de brânză
- 300 ml de smântână
 

Amestecpentru însiropare:

- 75 ml de cafea tare sau espresso.
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 4 linguri de whisky

Decorarea:

- 150 ml de smântână grea/double cream
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriță de extract de vanilie
- cacao boabe de cafea opțional (una pentru fiecare felie de tort)
- 1 linguriță de cappuccino instant
- Rașini de ciocolată neagră

 

Tort Cappuccino - Metodă de preparare blat

 

 

Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetați baza unei forme elastice de 20 cm cu hârtie de copt. Nu căptușiți sau ungeți cu unt părțile laterale ale formei.

Separați ouăle. Bateți albușurile și apa caldă până când încep să se formeze vârfuri tari. Adăugați încet și treptat zahărul, în timp ce bateți tot timpul până când albușurile devin tari și lucioase.

Bateți ușor gălbenușurile de ou într-un castron mic cu o furculiță. Adăugați-le la albușuri și încorporați-le cu mare grijă.

Într-un alt bol amestecați făina, amidonul de porumb și praful de copt. Cerneți-le peste amestecul de ouă și încorporați-le cu grijă folosind o spatulă de silicon sau o lingură mai mare.

Turnați amestecul în forma elastică pregătită și coaceți-l timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când devine auriu. O scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii trebuie să iasă curată.

Scoateți tortul din forma elastică și lăsați-l să se răcească complet pe un grătar de sârmă.

 

Tort Cappuccino - Metodă de preparare umplutură

 

Puneți gălbenușurile de ou, whisky-ul, zahărul într-un bol termorezistent și bateți la bain-marie timp de aproximativ 10-13 minute sau până când amestecul se îngroașă ușor. Va trebui să stați pe loc și să bateți continuu.

Aveți grijă ca apa să nu înceapă să fiarbă în niciun moment, dacă o face, vă va strica amestecul. Dacă apa începe să fiarbă, luați-o de pe foc, continuați să bateți și reveniți la foc doar când apa s-a răcit puțin, astfel încât să nu mai fiarbă.

Când amestecul s-a îngroșat puțin, luați-l de pe foc și amestecați pudra instantanee de cappuccino. Se lasă să se răcească complet.

Când amestecul de ouă a ajuns la temperatura camerei, adăugați crema de brânză și încorporați, amestecul trebuie să fie omogen.

Puneți foile de gelatină într-un bol și acoperiți-le cu apă rece. Se lasă să înflorească conform instrucțiunilor de pe ambalaj, aproximativ 10 minute.

Când gelatina a înflorit, puneți-o într-o cratiță (suficient de mare pentru a conține tot amestecul de ouă și cremă de brânză + frișca la final).

Puneți cratița pe focul cel mai mic posibil și începeți să o dizolvați amestecând continuu cu o lingură. Aceasta este o chestiune de secunde, nu lăsați gelatina să se supraîncălzească sau să înceapă să fiarbă. Doar amestecați timp de 10-15 secunde sau până când devine lichidă fără să înceapă să fiarbă.

Adăugați o lingură din amestecul de cremă de brânză la gelatina dizolvată și amestecați energic și bine până când se încorporează complet.

Adăugați încă o lingură din amestecul de cremă de brânză și amestecați din nou până când se încorporează. Procedați în același mod până când aproximativ jumătate din amestecul de cremă de brânză este încorporat. După aceea, puteți începe să adăugați câte 2-3 linguri de amestec pe rând, fără riscul de a obține o umplutură aglomerată.

Când tot amestecul de cremă de brânză este încorporat, se pune cratița în frigider și se lasă umplutura să stea până când începe să se îngroașe. Ar trebui doar să înceapă să se îngroașe și nu să devină deja tare.

Între timp, bateți smântâna groasă sau frișca până când se formează vârfuri moi.

Verificați amestecul de cremă de brânză după aproximativ 5 minute și, dacă a început să se îngroașe, încorporați cu grijă frișca bătută. Gustați amestecul și adăugați mai mult whisky dacă doriți un gust mai puternic de whisky. Eu am mai adăugat aproximativ 3 linguri.

 

Tort Cappuccino - Rețeta pas cu pas

 

Amestecul de înmuiere: Pregătiți o cafea tare sau un espresso. Se lasă să se răcească și se amestecă cu extractul de vanilie, zahărul și whisky.

Asamblați: Tăiați prăjitura în 3 felii.

Așezați o felie de tort pe platoul de servire. Înmuiați-o cu aproximativ jumătate din amestecul de whisky și cafea. Folosiți un pic mai puțin lichid pentru o prăjitură mai puțin umedă, este o chestiune de gust, dar nouă ne-a plăcut foarte mult în acest caz. Întindeți deasupra jumătate din umplutura de cremă de brânză.

Așezați a doua felie de tort deasupra și îmbibați-o cu amestecul de whisky-cafea. Întindeți deasupra umplutura rămasă și acoperiți cu ultima felie de tort.

Se lasă să se întărească în frigider timp de câteva ore, ideal peste noapte.

 

Tort Cappuccino - Decorare

 

Bateți smântâna groasă cu zahărul și extractul de vanilie până când devine tare.

Puneți 2-3 linguri de frișcă într-o pungă de pipi. Folosiți restul de frișcă pentru a acoperi generos și uniform tortul.

Marcați feliile de tort pe partea de sus a tortului, 12 până la 16 felii, în funcție de cât de mari le doriți.

Întindeți restul de frișcă pe partea de sus a tortului și decorați cu boabele de cafea cu ciocolată, dacă le folosiți. Presărați partea de sus a tortului cu puțin praf instantaneu de cappuccino și părțile laterale ale tortului cu fulgi de ciocolată neagră.

Se pune la frigider până când este gata de servire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel