Știrile zilei, 28 iunie. Vezi cele mai importante informații de astăzi, pe scurt

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Știrile zilei, 28 iunie. ȘtiriDiaspora îți prezintă cele mai importante informații apărute în prima parte a zilei, pe scurt.

-> Autoritățile anunță, duminică, 23 de decese și 291 de cazuri noi de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore. Cifrele complete AICI.

-> Numărul testelor de coronavirus raportate ieri a ridicat multe semne de întrebare, acesta ajungând să fie de șase ori mai mare în doar două ore. Rareș Bogdan a comentat această raportare eronată. Declarațiile complete AICI.

-> Patru țări prelungesc restricțiile pentru români după deschiderea frontierelor. Lista completă AICI.

-> Denise Rifai lansează astăzi o teorie bombă în ceea ce privește lupta pentru Primăria Capitalei. Jurnalista susține că ar putea candida Rareș Bogdan, Violeta Alexandru, Nelu Tataru, Marcel Vela, Victor Ponta sau chiar Traian Băsescu. Vezi teoria lui Rifai AICI.

-> UE îşi amână decizia în privinţa redeschiderii frontierelor. Mai multe informații AICI.

-> Un român, în vârstă de 39 de ani, a fost arestat vineri, în Quintanar de la Orden, provincia Toledo, Spania, după ce a fost prins de Garda Civilă cum înșela și exploata 12 muncitori sezonieri de diferite naționalități. Informații complete AICI.

-> Un copil de 13 ani, dispărut joi în Marea Neagră, a fost găsit, duminică, înecat între stabilopozi la pasarela din Mamaia, în dreptul hotelului Victoria. Mai multe detalii AICI.

-> Aproximativ 107.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 41.000 mijloace de transport (dintre care 12.300 automarfare), au tranzitat, sâmbătă, punctele de trecere a frontierei, iar 2.132 de persoane au fost trimise în izolare/carantină, informează Poliţia de Frontieră. Cifrele complete AICI.

-> Din cauza măsurilor impuse pentru evitarea răspândirii noului coronavirus, 15 marinari români au rămas blocați pe un petrolier din largul Namibiei, fără posibilitatea de a debarca. În cazul a trei dintre ei, contractele de muncă sunt expirate încă de acum câteva luni și vor să se întoarcă în țară. Pentru mai multe informații accesați LINK-ul.

-> În timpul restricţiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19, mii de lucrători transfrontalieri și sezonieri au fost blocați la granițele interne sau s-au confruntat cu noi provocări în drumul lor spre destinaţia pentru care aveau contractul de muncă: controalele poliției, noile declaraţii de călătorie și schimbarea constantă a regulilor au făcut parte din rutina zilnică. Detalii AICI.

-> Au crescut prețurile pe litoralul românesc. O româncă spune că a cheltuit 2.500 de euro: „Nu e ok. Nu suntem în Dubai”. Informații AICI.

-> Alexandru Hanga, în vârstă de 27 de ani, și-a recunoscut implicarea în rețeaua care i-a adus în Marea Britanie pe cei 39 de imigranți vietnamezi, găsiți morți într-un camion frigorific, în luna octombrie 2019. Detalii AICI.

-> Italia. Zeci de români, revoltați după ce au pierdut avionul spre România: „Preferau să facă altceva!” Informații complete AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel