Știrile zilei, 26 august. Nu rata cele mai importante informații din prima parte a zilei

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Știrile zilei, 26 august. ȘtiriDiaspora îți prezintă, pe scurt, cele mai importante informații apărute în a prima parte a zilei. 

-> În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.256 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Cifrele complete AICI.

-> Cei doi frați despre care se spunea că au murit din cauza strugurilor, au murit din cauza Raticidului. Mama micuților a turnat otravă lichidă în câteva găuri făcute de șoareci, iar vaporii emanați în cursul nopții i-au ucis pe cei doi frați. Oamenii legii continuă ancheta și urmează să se stabilească dacă va fi cineva tras la răspundere în acest caz. Mai multe informații AICI.

-> Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat, miercuri, că s-a infectat cu noul coronavirus, el precizând că a început să îl doară capul marți seara, iar mai apoi a avut „o stare generală de slăbiciune și moleșeală”, motiv pentru care s-a testat pentru a vedea dacă are COVID-19. Declarația completă AICI.

-> Sute de fermieri din Dobrogea au scos utilajele agricole pe drumurile din judeţul Constanța. Se plâng că Ministerul Agriculturii şi cel al Finanţelor nu le oferă sprijin, pe fondul secetei acute. Detalii AICI.

-> Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, îl invită pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, la sediul ministerului să-i prezinte situația financiară a României și starea economiei. „Cafeaua o dăm noi, indiferent de cât de mare este delegația dumneavoastră”, spune Cîțu. Mai multe informații AICI.

 

Știri relevante cu și despre românii din Diaspora

 

-> Un număr de 6.585 de români din afara ţării au fost confirmaţi ca infectaţi cu SARS-CoV-2, anunţă, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Cifrele complete AICI.

-> Andrei Popa, un român în vârstă de 33 de ani, a fost găsit mort pe bulevardul Artemis din Larnaca, Cipru. Detalii AICI.

-> O româncă, în vârstă de 27 de ani, a fost găsită în stare critică, într-un șanț pe Ingolstädter Strasse, la ieșirea din orașul bavarez Munich, Germania. Victima a fost transportată la spital, însă medicii nu au putut să-i salveze viața. Anchetatorii cercetează acum varianta unei crime. Povestea pe larg AICI.

-> Italia. Jaf de 70.000 de euro. Un român, membru al unei bande care se ocupa furtul cablurilor de cupru, arestat în Danemarca. Informații AICI.

-> Suedia a anunțat miercuri că a ridicat atenționarea de călătorie pentru România, Bulgaria și Olanda. Mai multe informații AICI.

-> Elevii din Italia se vor întoarce în clase cu bănci individuale, mai puţini la număr şi cu masca pe faţă. Ştiu că trebuie să respecte distanţa socială şi să-şi dezinfecteze mâinile des. Presiunea este mare pentru că la primul caz de coronavirus depistat în şcoală, toată clasa intră în carantină, anunţă o circulară a Ministerului Educaţiei italian. Mai multe detalii AICI.

-> Viața de lux a proxeneților români. Au făcut o avere din exploatarea tinerelor în UK. Informații AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel