Știrile zilei, 16 iulie: Rezumatul celor mai importante subiecte de astăzi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Știrile zilei, 16 iulie. ȘtiriDiaspora îți prezintă cele mai importante informații apărute în prima parte a zilei, pe scurt.

-> Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), anunţă Grupul de Comunicare Strategică. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 777 noi cazuri de îmbolnăvire. Cifrele COMPLETE AICI.

-> DIICOT susţine, în ordonanţa de clasare a dosarului „10 august”⁣, că a existat o complicitate morală a protestatarilor paşnici din Piaţa Victoriei, care nu s-au delimitat de cei care au exercitat violenţe asupra forţelor de ordine, ci chiar s-au amuzat. Mai multe DETALII AICI.

-> Până astăzi s-au înregistrat 5.166 cazuri de infectare cu noul coronavirus printre românii din Diaspora, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică. Informații AICI.

-> Cel puţin două persoane au murit în sudul Italiei în urma inundaţiilor care au avut loc, în noaptea de miercuri spre joi, în oraşul Palermo din Sicilia. DETALII AICI.

-> Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat joi că Guvernul nu doreşte impunerea unor alte măsuri restrictive, afirmând că se va apela la măsura închiderii unor localităţi numai dacă o va impune situaţia

-> Secretarul de stat Raed Arafat a mers la DIICOT, joi, pentru a depune plângere penală împotriva bărbatului care l-a amenințat cu moartea pe Facebook, mesajul acestuia fiind distribuit de peste 1.500 de ori. Detalii.

-> Începând de la jumătatea lunii iunie, evoluția cazurilor noi confirmate a urmat o rata de reproducere supraunitara, se arată în nota de fundamentare a HG privind prelungirea stării de alertă. Menținerea acestui trend de evoluție a situației ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1200-1600 la jumătatea lunii august. Vezi motivele trendului puternic de crestere a infecțiilor.

 

Informații relevante pentru și despre românii din Diaspora

 

-> Alexandru, un român de doar 20 de ani a fost găsit mort deasupra unui vagon de tren din Primolano, Italia. Băiatul practica un sport extrem - parkour - atunci când ar fi decedat după o lovitură care i-a fost fatală. Povestea pe larg AICI.

-> Guvernul federal german şi cele ale landurilor au convenit să impună doar restricţii locale în eventualitatea unui nou val al epidemiei de coronavirus. DETALII AICI.

-> Cel mai mare abator al grupului german Toennies, situat în oraşul Rheda-Wiedenbrueck din vestul ţării, şi-a reluat producţia joi după ce depistarea unui focar de coronavirus printre lucrători a dus la reintroducerea măsurilor de izolare pentru sute de mii de locuitori din regiune, transmite dpa. Informații pe larg AICI.

-> În plin sezon de vacanţe, Europa ne închide uşa în nas din cauza numărului mare de infectări cu SARS COV 2 de la noi. De azi, dacă aveţi drum în Ungaria, puteţi intra, dar staţi în carantină două săptămâni. Şi mai drastică este Austria, care a suspendat toate cursele aeriene din şi spre România. Nu ne primesc cu braţele deschise nici olandezii sau britanicii. Mai multe informații AICI.

-> Zeci de mii de români au luat drumul Germaniei pentru a munci în agricultură, la sparanghel, în plină pandemie. Imaginile cu mii de oameni înghesuiţi pe Aeroportul Cluj au făcut înconjurul lumii arătând  disperarea românilor dispuşi să rişte orice ca să scape de sărăcie. Printre ei, soţii Mihai şi Maria Gogu. Povestea pe larg AICI.

-> O româncă, în vârstă de 54 de ani, fără locuință fixă, a fost raportată că a hărțuit trecătorii de la care cerşea bani. Detalii AICI.

-> Un tânăr din Constanța a plecat la ”muncă” în străinătate, însoțit de alți conaționali, unde au plănuit o „gamă diversă“ de spargeri. Mai multe informații AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel