Știrile serii, 10 iulie. Vezi cele mai importante informații de astăzi, pe scurt

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Știrile serii, 3 iulie. ȘtiriDiaspora îți prezintă cele mai importante informații apărute în a doua parte a zilei, pe scurt.

-> Alina Bica a fost prinsă de poliţişti în Italia

-> Situaţia îmbolnăvirilor cu Covid-19 din România stârneşte îngrijorare şi peste graniţe. Vezi țările care impun restricții românilor.

-> Grecia va impune obligativitatea prezentării rezultatelor negative la teste privind Covid-19 tuturor persoanelor care vor tranzita punctul vamal cu Bulgaria, anunţă Guvernului de la Atena. Detalii AICI

-> Procurorul șef al EPPO, Laura Codruța Kovesi, într-un interviu pentru Politico, citat de Europa Liberă, a vorbit despre Parchetul European, care ar urma să preia încă de la început peste 300 de cazuri. Ar fi nevoie de resurse, dar și de cel puțin 140 de procurori pentru ca instituția să poată funcționa, spune Kovesi. Informații AICI.

-> Operatorii aerieni low-cost Blue Air şi Wizz Air ofertă reduceri de preţuri pentru pasagerii care îşi achiziţionează biletele de avion în acest weekend. Mai multe detalii AICI.

-> După trei ani de negocieri intense, Uniunea Europeană a adoptat o reformă a transportului rutier care vizează îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale şoferilor şi evitarea distorsionării concurenţei. Această reformă este însă taxată drept “protecţionistă” de ţările membre din Est, iar transportatorii români susțin că țara noastră va pierde aproximativ 200.000 de şoferi profesionişti. INFORMAȚII AICI

-> Autoritățile norvegiene păstrează și după 15 iulie măsura de autoizolare pentru 10 zile în cazul românilor care merg în Norvegia, au transmis, vineri, reprezentanții Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

-> Unde pot face un test anti-COVID românii care vor să meargă în țările cu restricții. Cât costă

 

Știri importante pentru și despre românii din Diaspora

 

-> Un șofer român de TIR căutat două zile a fost găsit mort în cabină, în Germania. Detalii AICI.

-> În dimineața zilei de azi, carabinierii de la Stația Palazzo Pitti din Florența au pus în executare un ordin de ordin de arestare preventivă în arest la domiciliu, emis împotriva unui român de 40 de ani. Bărbatul este acuzat că ar fi protagonistul unor episoade obscene, violență sexuală și coruperea minorilor. Mai multe detalii AICI.

-> Mămica de 27 de ani moartă pe A1 n-a avut nicio șansă, microbuzul condus de soțul ei intrând într-o stupină trasă de un tractor exact în dreptul banchetei pe care stătea ea. Cei trei copii, între care și doi gemeni de 4 ani, au scăpat miraculos. DETALII

-> O geamănă româncă, în vârstă de 2 ani, lovită de o tumoră toracică și pe col uterin, care a ajuns luni de la București la aeroport, unde o aștepta o ambulanță care a transportat-o ​​la Sant’Orsola, a trecut printr-o intervenție care a durat aproape șase ore. Mai multe informații AICI.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel