Tiramisu argentinian. Prăjitura asta n-o schimbi pe nimic! Le întrece pe toate

Loredana Iriciuc / 21 iun, 09:54
Tiramisu argentinian. Prăjitura asta n-o schimbi pe nimic! Le întrece pe toate
Tiramisu argentinian. Prăjitura asta n-o schimbi pe nimic! Le întrece pe toate

Tiramisu este desertul preferat al multora. Unele persoane cărora nu le plac cele mai dulci preparate o aleg pentru că transmite o senzație de prospețime datorită cremei de brânză și cafelei. Pe lângă toate acestea, este un desert delicios și foarte ușor de făcut. Practic, oricine îl poate găti chiar dacă nu are experiență.

Cheia aromei și consistenței tiramisului este că este o prăjitură care conține un ingredient solid umezit cu cafea. Peste aceasta se pune o cremă. Acesta ar fi minimul necesar pentru a vorbi despre un tiramisu. Acum, varianta argentiniană a acestuia este binecunoscută tuturor: are vanilie și uneori chiar dulce de leche. 

Tiramisu, rețeta originală 100% italiană din doar 5 ingrediente. Un desert rupt din Rai

 

Tiramisu argentinian - Ingrediente

 

Rețeta pe care ți-o aducem este cea a tiramisului argentinian și vei avea nevoie de aceste ingrediente:

- 2 pachete de pișcoturi 

- 1 cană de cafea

- 500 mililitri cremă de lapte

- un strop de esență de vanilie

- 500 de grame de dulce de leche 

- 300 de grame de smântână/cremă de brânză

- 300 de grame de mascarpone

- 100 de grame de zahăr.

Tiramisu fără mascarpone. Un desert lejer, dietetic și gata cât ai bate din palme: Notează rețeta, o să dai lovitura!

 

Tiramisu argentinian - Mod de preparare

 

Amestecă cei 500 de mililitri de cremă de lapte cu zahărul și bate-le pe jumătate. Odată obținut amestecul bătut de la pasul anterior, este momentul sa adăugăm brânza. Adăugăm smântâna/crema de brânză și mascarpone, având grijă ca acestea să fie la temperatura camerei ca să nu se taie crema.

Tiramisu leneș - cum să faci cel mai delicios desert "la pahar". E gata în doar 10 minute

Pregătiți o ceașcă de cafea tare și răciți-o.

Vine montajul prăjiturii. În tavă se pune o bază de pișcoturi înmuiată în cafea și se adaugă deasupra dulce de leche și smântâna/crema de brânză amestecată cu mascarpone, crema de lapte și zahărul pe care am pregătit-o anterior. Repetă acest pas, adică să aibă mai multe straturi, pentru ca tiramisu să fie înalt. 

Lăsați cel puțin o oră la frigider și stropiți cu pudră de cacao înainte de servire.

Prăjitura asta n-o schimbi pe nimic! Le întrece pe toate! Poftă bună!

Clătite tiramisu, rețeta care face senzație. Va cuceri orice mofturos!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0