Tiramisu, rețeta originală 100% italiană din doar 5 ingrediente. Un desert rupt din Rai

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Tiramisu, rețeta originală 100% italiană din doar 5 ingrediente
Tiramisu, rețeta originală 100% italiană din doar 5 ingrediente

Tiramisu este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi rețete din bucătăria italiană. Este un desert format din straturi de biscuiți înmuiați în cafea și umpluți cu o cremă de mascarpone. 

Tiramisu este una din cele mai cunoscute și apreciate rețete din lume. Originile acestui desert sunt incerte și există cel puțin patru regiuni italiene care concurează pentru originea sa: Veneția, Lombardia, Piemonte ori Toscana. Până se lămuresc istoricii de unde vine, treaba noastră este s-o preparăm. Așadar, iată rețeta de tiramisu originală 100% italiană din doar 5 ingrediente.

Ingrediente pentru o tavă de 20x20 cm

 

- 4 ouă

- 100 g zahăr pudră

- 500 g brânză mascarpone

- 300 g de biscuiți

- cafea neîndulcită

- cacao, după gust

Tiramisu, rețeta originală 100% italiană din 5 ingrediente. Mod de preparare

 

Se separă gălbenușurile de albușuri și se adăugă zahărul. Se bat bine cu un mixer electric până când amestecul devine ușor și spumos. Apoi se adaugă brânza mascarpone și se amestecă. Cu 10 minute înainte să adăugați brânza mascarpone, aceasta trebuie scoasă din frigider pentru a se înmuia și pentru a se amesteca mai ușor.

Separat, într-un alt recipient, se bat albușurile până devin tari, apoi se adaugă la gălbenușurile bătute cu zahărul, puțin câte puțin, amestecând ușor de jos în sus pentru a nu le desface.

Se pune un strat de cremă de mascarpone pe fundul unui vas de copt, iar apoi se așează pișcoturile unul lângă celălalt, formând primul strat. Înainte de a-i pune în tava, biscuiții trebuie înmuiați rapid pe ambele părți în cafea rece neîndulcită.

Vezi și: Lapte de pasăre - Rețeta unui desert simplu, care îți va aduce aminte de copilărie

Se acoperă cu cremă, apoi se pune un alt strat de pișcoturi și în final se acoperă din nou cu cremă.

Acest tiramisu, rețeta originală 100% italiană se ține la frigider pentru aproximativ trei ore.

Inainte de a servi, se presară din belșug pudră de cacao pe întreaga suprafață a prăjiturii.

Tiramisu cu Savoiardi sau Pavesini?

 

De-a lungul timpului, una dintre adaptările rețetei clasice de Tiramisu a fost utilizarea bicuiților Pavesini în loc de Savoiardi. Astăzi, această alegere este motiv de discuție în rândul experților.

Una dintre caracteristicile care fac ca acest desert să fie apreciat este simplitatea sa, ceea ce duce la nenumărate variante ale rețetei. Există variante cu brânză ricotta, cu Nutella, fără cafea, fără ouă, cu fructe (cum ar fi căpșuni sau ananas).

Originea prăjiturii Tiramisu

 

Mai multe regiuni ale Italiei își dispută originea acestor prăjituri: Veneția, Lombardia, Piemonte ori Toscana.

Conform uneia dintre versiuni, Tiramisu ar fi purtat în trecut denumirea de "bagatelă toscană" și ar fi fost preparată pentru prima dată în Siena, cu ocazia unei vizite a Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici.

O altă versiune susține că prăjitura a fost inventată în localitatea Treviso, iar alta că ar fi originară din Veneția, unde curtezanele doreau să fie cât mai energizate pentru următoarea întâlnire amoroasă. Originea prăjiturii tiramisu mai este atribuită unui patiser din Torino care ar fi creat un desert special pentru primul ministru Cavour.

Oricare ar fi rețeta originală 100% italiană de Tiramisu, cu toții putem cădea de acord asupra unui fapt simplu: e pur și simplu delicioasă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel