TIR blocat în Germania: Român cu 800 de porci aproape morți în camion, în drum România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Aproximativ 800 de purcei au fost salvați de poliție și pompieri după ce au fost închiși în căldură sufocantă într-un camion românesc de transport de animale. Șoferul român se îndrept cu ei spre România.

Aproximativ 800 de porci au fost înghesuiți în camion. Căldura trebuie să-i fi afectat foarte tare, fiind ținuț la peste 38 de grade, fără apă. Camionul condus de român a fost verificat de polițiști în zona de odihnă "Am Nöthnitzgrund" de pe A17, luni după-amiază.

Nasul polițiștilor s-a dovedit a fi deosebit de bun. Nu pentru că încărcătura camionului Scania mirosea deosebit de urât, ci mai degrabă pentru că s-a confirmat suspiciunea că încărcătura vie era posibil să fi fost transportată  în condiții proaste.

În timpul inspecției, s-a constatat că autocamionul nu ar fi trebuit să circule la aceste temperaturi. Camionul era complet supraîncălzit, mult prea cald pentru animalele din interior. În plus, adăpătorul era defect și nu a fost posibilă răcirea interiorului, potrivit departamentului de poliție din Dresda, citează Tag24.

800 de porci aproape morți în camionul românesc

 

În consecință, animalele erau în pericol grav, foarte deshidratate. Suinele fuseseră adunate într-un spațiu foarte restrâns. Pompierii au chemat și un medic veterinar de la cabinetul veterinar care a dat semnalul clar: Animalele nu mai pot continua călătoria.

Pompierii din districtul Kaitz și camarazii de la pompierii voluntari din Bannewitz au fost chemați să răcorească animalele. Cu ajutorul apei și al unui ventilator, a fost creată o ceață de apă pentru a face mai confortabil și mai suportabil pentru purcei. A fost umplut și adăpătorul. Deși poate că nu s-au simțit încă confortabil după aceea, căldura porcilor a fost ținută sub control pentru moment.

De asemenea,  au umplut rezervorul de apă al Scania și au răcit vehiculul cu un jet de apă. După o așteptare îndelungată, camionul a fost lăsat să plece din nou la drum aseară, în anumite condiții. După cum a precizat departamentul de poliție din Dresda pentru TAG24, temperatura din semiremorcă a fost răcită până seara, până când temperatura exterioară a permis continuarea călătoriei.

Cu toate acestea, șoferul camionului nu a fost lăsat să se îndrepte spre destinația călătoriei, România. A trebuit să conducă până la următoarea stație de reîncărcare posibilă din Lübbenau și să mute animalele acolo. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, continuarea călătoriei finale, inclusiv a animalelor, ar fi fost posibilă doar după ce adăpătorul ar fi fost reparat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel