Tineri români, acuzați că ar fi ucis în chinuri un pastor german gay: Crimă la indigo cu un alt caz din Spania

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Pastorul Reinhold Zuber (77 de ani) a fost găsit fără viață în apartamentul său din Moabit (Berlin) pe 4 iulie. După moartea violentă a duhovnicului, doi români, de 20 și 24 de ani au fost prinși recent în România, fiind suspectați de uciderea vârstnicului

Pastorul protestant Reinhold Zuber, în vârstă de 77 de ani, a fost descoperit mort pe 4 iulie în apartamentul său după ce vecinii au alertat pompierii și poliția pentru că nu îl mai văzuseră de câteva zile. Autopsia a confirmat că bărbatul a fost ucis între 30 iunie - 1 iulie. 

Doi bărbați au fost arestați recent, în România, în legătură cu uciderea fostului pastor la Berlin, a declarat miercuri poliția germană.

Cei doi tineri ar fi din Teleorman, respectiv din Giurgiu. Ei sunt suspectați că, împreună cu un al treilea suspect, ar fi ucis în chinuri pasorul german, pe care încercau să îl jefuiască. Cei doi au fost capturați la sfârșitul lunii trecute în România, la Videle, iar acum așteaptă să fie extrădați în Germania. Suspecții români, ale căror nume nu au fost date, aveau o legătură cu pastorul, dar poliția nu a explicat și nici nu a spus cum au fost localizați. 

Unul dintre suspecți, găzduit de pastorul ucis

 

Autoritățile române i-au reținut pe cei doi bărbați, în vârstă de 20 și 24 de ani, pe numele cărora era emis un mandat german de arestare din 21 august, a declarat poliția germană într-un comunicat. Cei doi au certe legături cu victima. Ancheta este în curs de desfășurare și este de așteptat să apară și alți posibili suspecți.

Zuber a lucrat și voluntar ca pastor și a ajutat persoanele infectate cu HIV. Vecinii săi au declarat pentru berliner-kurier că acesta era deschis cu privire la homosexualitatea lui și că era vizitat în mod regulat pe tineri. Pe cutia poștală, lângă numele său, se afla și egida unui „loc de întâlnire al proiectului SIDA în Tiergarten”, care nu este cunoscut nici de Google, nici de Berlin Aidshilfe.

Pastorul l-ar fi găzduit în locuința sa pe tânărul din Videle, care este suspectat acum că ar fi organizat un jaf și așa au reușit să intre în casă celelalte două persoane. În timpul jafului, cei trei au început să îl lovească cu sălbăticie, iar apoi, pentru a-și ascunde orice implicare, l-ar fi ucis sufocându-l cu o pernă. Cei doi români neagă orice implicare în crimă și tâlhărie.

Crimă la indigo: Homosexual din Spania, ucis și jefuit de doi tineri români

 

Berliner Stadtmission, o misiune protestantă, a declarat  că Zuber a lucrat pentru o misiune comunitară acum închisă în districtul Schoeneberg al orașului din 1973 până în 1983. Misiunea lui Zuber a fost întreruptă acolo după ce a fost condamnat pentru posesie și trafic de droguri și pentru „diferențe oficiale”.

Cazul pare tras la indigo cu o altă crimă comisă de doi tineri români în Spania și condamnați la 28 de ani de închisoare. Cei doi tineri români au tâlhărit și asasinat un bărbat de 63 de ani din Valencia, despre care s-a dovedit că avea orientări homosexuale, făcea parte dintr-un grup acuzat de pornografie infantilă și pedofilie. Cei doi au intrat în casa sexagenaraului pentru a întreține relații homosexuale plătite, dar totul a sfârșit prin a-l ucide pentru ca apoi să-i fure mai multe bunuri și bani din casă.

Citește și: Spania: Cei doi tineri români care au ucis un pedofil și-au aflat pedeapsa

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel