Tineri însurăței români, recent întorși în Anglia, jefuiți de darul de nuntă: „În jur de 120 de mii de euro, un kilogram și jumătate de aur“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
(Foto: Ilustrativ. Sursa: Pexels.com)
(Foto: Ilustrativ. Sursa: Pexels.com)

Doi tineri români, plecați la muncă în Anglia imediat după nunta pe care au organizat-o la Bacău, au rămas fără darul de 120.000 de euro și peste un kilogram de aur. 

Banii furați erau darul primit de miri la nunta de luna trecută. După nuntă, mirii s-a întors la muncă în Marea Britanie.

Stăteau liniștiți pentru că montaseră acasă un sistem de supraveghere performant şi aveau contract cu o firmă de pază. Atacul a fost dat noaptea. Hoţii au întrerupt alimentarea cu energie a casei, apoi au spart seifurile cu bani și bijuterii. Polițiștii cred că suspecții au acționat la pont.

Tineri însurăței români, recent întorși în Anglia, jefuiți de darul de nuntă

 

“S-au luat în jur de 120 de mii de euro, un kilogram și jumăte de aur. Aveam alarme la dispecerat, aveam goarne. S-au dus la relee şi au tăiat comunicaţia de la telefon. Au tăiat Internetul şi lumina şi tot satul nu mai avea lumină, Internet şi comunicare telefonică. Au pus spumă pe goarne să nu audă vecinii şi au făcut discret planul”, a declarat mirele păgubit pentru Știrile ProTv.

După ce hoții au dispărut în noapte, tatăl victimei a fost anunţat de o rudă că uşa de la intrare a fost forţată şi locuinţa pare să fi fost călcată de hoţi. Oamenii au cerut ajutorul poliţiştilor.

“Am văzut uşile de la seif scoase, uşa din faţă spartă şi cealaltă de metal sparte. A fost un pont. Nu a fost o întâmplare. A fost dar de la nuntă”, a povestit tatăl acestuia.

„În jur de 120 de mii de euro, un kilogram și jumătate de aur“

 

“Știu că lucrează în străinătate de foarte mulţi ani şi în vara asta a avut nuntă cu băiatul şi a avut o nuntă destul de mare. Eu le-am oficiat cununia civilă. Ei se trag dintr-o familie de oameni gospodari”, a declarat Costel Dediu, primarul comunei unde tinerii aveau casa.

Locuința lor a fost minuţios cercetată de criminalişti, iar acum anchetatorii încearcă să dea de urma hoţilor. Sunt urmărite mai multe piste, iar surse din anchetă spun că varianta unui jaf la pont este cea mai probabilă.

Poliţiştii de investigaţii criminale au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat și audiază acum mai multe persoane care au participat la nunta din urmă cu o lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel