Tineri afgani, scoși în stare de leșin dintr-un TIR condus de un șofer român. Unul era inconștient

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Tineri afgani, scoși în stare de leșin dintr-un TIR condus de un șofer român. Unul era inconștient
Tineri afgani, scoși în stare de leșin dintr-un TIR condus de un șofer român. Unul era inconștient

Doi cetățeni afgani care se aflau într-un TIR care a încercat să intre în țară pe la vama Giurgiu au fost găsiți în stare de leșin.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 10.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare in ţară, un cetățean român, în vârstă de 39 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul  transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, anvelope auto din Turcia pentru Germania.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat că prelata semiremorcii era tăiată în partea din spate.

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului, ocazie cu care au descoperit, ascunși printre marfa transportată, doi bărbați.

Unul dintre aceștia se afla în stare de leșin, motiv pentru care colegii noștri l-au preluat imediat din remorca mijlocului de transport, acordându-i primul ajutor si solicitând imediat sprijin medical.

Astfel, la fața locului a sosit un echipaj SMURD care i-a acordat tânărului primul ajutor de specialitate şi, ulterior, acesta a fost transportat la sediul Spitalului Județean Giurgiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

 

Tinerii s-au urcat în TIR în timp ce se aflau în Turcia

 

În jurul orei 16.00, starea de sănătate a bărbatului a devenit stabilă, acesta fiind condus pentru continuarea verificărilor în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu rutier.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că cei doi tineri, în vârstă de 22 respectiv 24 de ani sunt din Afganistan și s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă în Germania.

Conform protocolului româno-bulgar, cele două persoane au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel