Teste false Covid de la 50 la 100 de euro la frontiera Spania - Franța. Zeci de români au încercat să treacă granița cu ele

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

În Spania, poliția investighează traficul de teste PCR false după ce pasagerii mai multor autocare au fost prinse cu astfel de documente falsificate, inclusiv români.

Un test PCR negativ de mai puțin de 72 de ore este acum obligatoriu pentru a trece frontiera dintre Spania și Franța. Dar unii încearcă să ocolească legea. Laboratoarele de falsificare sunt astfel suspectate că au vândut documente cu aproximativ 50 de euro. De cealaltă parte a graniței, în Franța, aceste teste pot costa și 100 de euro.

Autoritățile susțin că procesul de falsificare constă în schimbarea numele persoanei dintr-un test negativ adevărat.

Traficul testelor PCR false s-a răspândit și pe rețelele de socializare. Oamenii ar oferi astfel de documente la 50 euro, potrivit La Dépêche. Pentru a lupta împotriva acestui fenomen, poliția ar conta pe pașaportul de vaccinare care ar trebuie pus în aplicare în Europa în iunie.

 

Controalele testelor PCR au început la Perthus

 

De marți, 30 martie, controalele testelor PCR au început la Perthus, în Pirineii Orientali, relatează  France 3 Occitanie. Într-adevăr, toți șoferii trebuie să prezinte un test negativ de mai puțin de 72 de ore la trecerea frontierei. Aceasta este doar o extensie, deoarece această măsură a fost deja aplicată în porturi și aeroporturi din noiembrie 2020.

Mai mulți pasageri români au fost prinși „echipați” cu teste negative false pentru Covid-19: în Boulou, Perthus și La Jonquera.

(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH)

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel