Franța. Încă un autocar plin cu români a fost oprit la frontieră: „Rețea de falsificare a testelor PCR la scară largă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Încă un autocar plin cu români a fost oprit la frontieră, în Franța. De data aceasta în Boulou după ce zeci de români care se îndreptau spre țară erau „echipați” cu teste negative false pentru Covid-19.

Pasagerii prezentaseră teste PCR false pentru a putea traversa teritoriul. Autoritățile spaniole și franceze investighează o posibilă rețea de falsificare a testelor PCR la scară largă, informează ladepeche.fr.

Spre deosebire de Franța, Spania, ca și în alte țări din Europa, testele nu sunt gratuite, trebuie să plătiți câteva zeci de euro, cu excepția cazului în care apar simptome sau o rețetă medicală.

La frontiera spaniolă, în ambele direcții, șoferii trebuie să prezinte un test PCR negativ de mai puțin de 72 de ore. Această măsură, care a fost deja în vigoare pe partea franceză de la sfârșitul lunii ianuarie, a intrat în vigoare săptămâna trecută pe partea spaniolă.

Pasagerii și șoferii au fost audiați, iar autoritățile au deschis o anchetă. Momentan nu se cunosc mai multe informații, ancheta fiind în desfășurare.

 

Alți zeci de români, prinși cu teste PCR false

 

Amintim că vineri, într-un alt autocar, mai mulți români au fost prinși cu teste PCR false în Perthus. Cei 30 de români, cu acte de identitate valabile, încercau să intre în Franța cu teste PCR false

De asemenea, ieri, Poliția Națională a arestat 31 de cetățeni de naționalitate română care călătoreau cu un autocar spre România și care au justificat călătoria cu certificate PCR presupus false. Românii au fost controlați în La Jonquera (Girona), potrivit unui comunicat emis de Poliția Națională.

(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel