E OFICIAL: Test OBLIGATORIU și CARANTINĂ pentru românii care se întorc din străinătate. Nelu Tătaru a făcut ANUNȚUL

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii care se întorc din străinătate și stau până la 3 zile vor trebui să prezinte un test negativ pentru COVID-19. Cei care vin pentru o perioadă mai lungă vor trebui să intre în carantină pentru 14 zile. Măsura a fost anunțată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și intră în vigoare din 07 octombrie.

UPDATE! Vezi aici: Lista țărilor pentru care se impune CARANTINA la întoarcerea în România. ACTUALIZARE 05 octombrie (document)

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, că cetățenii care vin în România, pentru trei zile, din țările cu indice ridicat de infectare, pot intra în țară cu un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Dacă vin pentru o perioadă mai lungă, trebuie să intre în carantină 14 zile. În cea de-a 8-a zi pot cere un nou test, iar dacă acesta va fi negativ, pot ieși din carantină în cea de-a 10-a zi.

"S-au făcut evaluări și actualizări ale țărilor care au un indice ridicat. S-au luat în această seară anumite decizii. Astfel, pentru cetățenii care vin din aceste țări, cu indice ridicat, mai ridicat decât al țării noastre, se impun o serie de reguli. Pentru cei care vin să stea 3 zile în România pot veni cu un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Pentru cei care vin să stea pentru o perioadă mai lungă, intră în carantină pentru 14 zile cu posibilitatea ca în a 8-a zi să efectueze la cerere un test. Dacă este negativ, la 10 zile pot ieși din carantină. Ceilalți rămân în continuare până la cele 14 zile.

Evaluarea fiecărui caz, fiecărui focar se va face în continuare prin anchete epidemiologice a Direcției de Sănătate a județului respectiv", a spus Nelu Tătaru, luni seară, într-o conferință de presă. 

DOCUMENT: Vezi aici Hotărârea CNSU nr.47 din 05.10.2020 prin care se hotărăște introducerea testului obligatoriu și a carantinei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel