Teodor Meleșcanu trage linie. A început evaluarea ambasadorilor români

Rodica Mitu |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, joi, că a început evaluarea ambasadorilor României, menţionând că a primit toate materialele solicitate şi va face o evaluare "cantitativă şi calitativă".

Întrebat dacă a început evaluarea ambasadorilor, după cum solicitase preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, Meleşcanu a răspuns: "Da, sigur, a început. Am primit de la practic toate ambasadele materialele respective (...) şi încercăm să facem acum o evaluare cantitativă şi calitativă a acestor răspunsuri".

El a subliniat că problemele legate de promovarea intereselor economice sunt prioritare, menţionând că MAE trebuie să creeze contacte pentru oportunităţi de afaceri.

"Bineînţeles că problemele legate de promovarea intereselor economice sunt prioritare, inclusiv prin programul de guvernare al nostru. Ceea ce ministerul poate să facă şi trebuie să facă este să deschidă uşi, să creeze contacte care să permită societăţilor de stat sau private să se bucure de anumitre oportunităţi de afaceri. Lucrul acesta s-a făcut în mare parte, dar este loc şi de mai bine", a spus Meleşcanu, legat de nemulţumirile exprimate de Dragnea faţă de activitatea multor ambasadori la nivel economic.

 

Ambasadori veniți prin concurs, dar și numiți politic


Potrivit lui Meleşcanu, în MAE sunt angajaţi oameni de carieră, dar la conducerile ambasadelor există "uneori şi numiri politice", cum se întâmplă şi în alte state.

"În MAE nu există decât oameni de carieră, intrarea este prin concurs, deci toţi cei care lucrează la ambasade sunt de meserie, să spunem. În ceea ce priveşte conducerea ambasadelor, în mare parte sunt conduse tot de ambasadori veniţi din MAE, dar uneori există şi numiri politice, aşa cum se întâmplă şi în alte state mai mari şi mai democratice decât noi", a susţinut Teodor Meleşcanu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anunţat, săptămâna trecută, că aşteaptă de la ministrul de Externe o analiză din care să rezulte ce avantaje a adus statului român fiecare şef de misiune sau ataşat comercial, adăugând că acest subiect va fi discutat în coaliţia de guvernare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel