Taxa pe autostradă crește în Italia. Șoferii vor plăti mai mult pe unele rute

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
În Italia crește taxa pe autostradă. Șoferii vor plăti mai mult pe unele rute. Sursa - Pexels
În Italia crește taxa pe autostradă. Șoferii vor plăti mai mult pe unele rute. Sursa - Pexels

De la 1 ianuarie 2024, taxele de autostradă din Italia vor crește cu până la 2,3%, așa cum s-a stabilit prin decretul  de ajustare a prețurilor la inflație. Altroconsumo a analizat creșterea taxelor pe diverse tronsoane de autostradă.

Din 2024, călătoria pe autostradă va costa mai mult. De altfel, de la 1 ianuarie a acestui an, taxele pe diferite tronsoane de autostradă au crescut cu până la 2,3%, așa cum prevede decretul Milleproroghe lansat de guvernul italian, pentru adaptarea prețurilor la indicele inflației.

Asociația pentru protecția consumatorilor, Altroconsumo, care a analizat situația pe 38 de rute confirmă creșterea medie de 2,2% a tarifelor față de luna iulie 2023 și precizează care sunt intervalele în care factura va fi cea mai grea pentru șoferi: cea mai mare creștere se raportează, cu siguranță, pe ruta Cavenago – Milano Est, unde a crescut cu 5,3%, scrie fanpage.it.

Între Civitavecchia și Roma Sud creșterea este peste medie, mai exact +4,7%. Urmează porțiunea dintre Pavia și Milano Vest (+3,7%) și între Venezia Mestre și Padova Est (+3,3%). Ajustarea preconizată a taxei va fi însă valabilă doar până la sfârșitul lunii martie 2024, după care va rămâne la latitudinea planurilor economico-financiare ale diferitelor companii, care gestionează tronsoanele de autostradă, să stabilească cuantumurile taxelor.

 

Asociația pentru protecția consumatorilor a luat atitudine

 

"Altroconsumo, care a analizat 38 de tronsoane naționale de autostradă, confirmă creșteri medii de 2,2% față de iulie anul trecut. Cele mai afectate sunt autostrăzile cele mai frecventate de navetiști, precum cele de lângă Milano și Roma: aici creșterile pot depăși chiar și 5%", a transmis asociația pentru protecția consumatorilor.

Criticile nu au întârziat să apară. Assoutenti subliniază că majorările sunt „nejustificate”, în timp ce, potrivit Codacons, guvernul ar fi trebuit să acționeze în sens invers, scăzând prețurile pentru a compensa „gravele ineficiențe înregistrate pe autostrăzi” în ultimul an.

„Este încă o lovitură pentru portofelele șoferilor care din 2009 au văzut cum prețul autostrăzilor cresc în fața inconvenientelor din ce în ce mai mari”, a conchis Altroconsumo.

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel