Tăriceanu: "Este în INTERESUL lui Tudorel Toader. Numai DUMNEZEU spune lucruri pe care nu le putem comenta"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat de jurnalişti, la Senat, despre situaţia lui Tudorel Toader, după ce mai multe voci din PSD l-au criticat şi au cerut să fie remaniat. Preşedintele ALDE a mai vorbit şi despre mult contestata OUG 114, care ar putea suferi modificări, chiar şi cu acordul şefului PSD.

Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să comenteze scenariul remanierii lui Tudorel Toader din Guvern, însă susţine că este în interesul său să aplice tot ce decide CCR în materie de justiţie.

"Nu am citit toate ştirile care au apărut, toate ştirile care s-au făcut. Nu ştiu dacă este un ultimatum. Dar cred că este şi în interesul ministrului Justiţiei pentru a duce la bun sfârşit o serie de lucruri care trebuiesc făcute. Adică reglementarea situaţiei cu completele de cinci judecători pe care Curtea Constituţională, printr-o decizie, a considerat că sunt nelegale. Deci toate aceste decizii ale Curţii Constituţionale care se referă fie la completele de cinci judecători, la constituirea lor sau la compunere, fie că este vorba de prevederi din Codul penal sau Codul de procedura penală, intră în obligaţia minsitrului de a iniţia modificările necesare şi a pune în acord cu deciziile Curţii legislaţia de care vorbim", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în Senat.

 

Tăriceanu: "Numai Dumnezeu spune lucruri pe care nu le comentăm"

 

Preşedintele ALDE a mai spus că şi Liviu Dragena ar fi de acord cu anumite ajustări care ar putea fi duse ordonanţei 114, contestată puternic de mediul de afaceri. Tăriceanu a mai reiterat faptul că bugetul nu a fost construit pe baza eventualelor venituri obţinute după aplicarea acestei ordonanţe.

"Bugetul nu a fost construit pe aşteptări de venituri din OUG 114. Cred că este normal ca în această fază în care suntem - şi aici mă refer la un lucru foarte clar, ordonanţa încă nu şi-a produs efectele - este să discutăm cu cei din mediul economic pentru a vedea care sunt îngrijorările pe care le au, care sunt problemele pe care le sesizează şi să încercăm să remediem. Numai Dumnezeu ne spune lucruri pe care nu le putem comenta şi pe care le luăm ca atare. Am discutat şi cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre aceste subiecte. Suntem amândoi de acord că trebuiesc făcute anumite ajustări", a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel