Târgul de Crăciun din București, deschis în seara în care TREI spitale din capitală au rămas fără apă caldă și căldură

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Chelului tichia de mărgăritar îi lipsea: În seara în care trei spitale din capitala României au rămas fără apă caldă și căldură, centrul Bucureștiului era iluminat festiv de beculețe în valoare de 12 milioane de lei.

Târgul de Crăciun a fost inaugurat joi, în Piața Constituției, iluminatul festiv care celebrează statutul de oraș gazdă al Euro 2020 fiind aprins la ora 19.00. 10 milioane de LED-uri sunt desfășurate pe 920 de kilometri. 

Traseul iluminatului festiv din acest an însumează peste 40 de kilometri de bulevarde și străzi adiacente, în 72 de locații din București, potrivit Primăriei Capitalei. Luminițele festive din acest an din București costă aproximativ 12 milioane de lei, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanți ai Primăriei Capitalei.

Coincidența nefericită face ca luminile festive în care s-a îmbrăcat capitala României să coincidă cu ziua în care trei mari spitale din București să rămână fără apă caldă și căldură. Cele trei unități medicale afectate sunt Institulul Oncologic București, Institutul Clinic Fundeni și Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu.

Ministerul Sănătății atrage atenția asupra faptului că lipsa agentului termic poate afecta calitatea actului medical și a solicitat Primăriei Capitalei să ia măsuri urgente cu privire la activitatea și modului de comunicare al Regiei RADET. 

RADET anunţa că, urmare a unei avarii produse pe Magistrala de termoficare 2Dn 600, veche de 43 de ani, se sistează furnizarea agentului termic pentru un interval de maximum 24 de ore în zona Fundeni.

„Spitalele au primit înștiințări de la compania RADET la peste două ore după ce sistările de agent termic au fost realizate. În toate cele trei locații se vor face eforturile necesare și vor fi utilizate surse alternative pentru asigurarea căldurii și a apei calde”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, prof.dr. Horațiu Moldovan, prin intermediul informării.

Mai mult, ulterior, cele trei instituții medicale au fost înștiințate că vor avea sistată și furnizarea apei potabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel