Ţară după ţară reintră în faza acută a pandemiei. Se reinstituie restricţii în Europa ca anul trecut

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

După ce incidența de infectări cu SARS-COV-2 a scăpat din nou de sub control, Germania se pregăteşte să revină la lockdown strict, cel puţin pentru luna aprilie.

Carantina naţională este principalul subiect pe agenda întâlnirii pe care Angela Merkel o are luni cu şefii celor 16 landuri germane.

De reinstituirea unor măsuri stricte se vorbeşte şi în Belgia şi Italia, iar în Franţa medicii critică lipsa de severitate a măsurilor instituite de vineri în Paris, Nisa şi departamentele învecinate.

Ţară după ţară reintră în faza acută a pandemiei: se reinstituie restricţii şi revin în actualitate imaginile emblematice ale crizei. Un şir de ambulanţe a aşteptat cu orele, în ger, să le fie preluaţi pacienţii la spitalul regional din Bielsko-Biala, în sud-vestul Poloniei. Unitatea medicală nu are niciun pat liber, iar situaţia este similară în toată ţara. Numai duminică, ministerul Sănătăţii de la Varşovia a raportat aproape 22.000 de noi infectări.

 

„Medicii spun că noile măsuri nu sunt suficient de restrictive”

 

Sub mare presiune sunt şi spitalele din Franţa, unde numărul pacienţilor la terapie intensivă a depăşit 4.400, un record pentru ultimele 4 luni.

„Multe voci au criticat noile restricţii drept confuze şi contradictorii, mai ales formularul care trebuie completat când ieşi din casă. Guvernul a fost silit să-l retragă şi să-l simplifice, din cauza reclamaţiilor. Pe de altă parte, cadrele medicale spun că noile măsuri nu sunt suficient de restrictive, dat fiind ritmul în care evoluează infectările şi spitalizările”, a spus Jim Bittermann, corespondent CNN.

 

Experţii trag semnale de alarmă

 

Pe de altă parte, peste Ocean, experţii trag semnale de alarmă asupra riscului unui al patrulea val al pandemiei. Mai multe state au ridicat restricţiile, iar tinerii profita fără măsură de libertatea regăsită.

Poliţia din Miami a intervenit în forţă duminică seară, inclusiv cu gaze iritante, ca să împrăştie miile de turişti care se distrau pe faleză şi pe plaje, în pofida interdicţiei de circulaţie începând cu ora 20, instituită în ajun.

A fost haos pe străzi, zeci de persoane fiind arestate, informează Știrile PRO TV. Miami Beach este una dintre puţinele staţiuni deschise, aşa că a fost destinaţia predilectă a aşa-numitei minivacanţe de primăvară.

Mult mai la sud de Florida, în Brazilia, pandemia este intrată de câteva săptămâni într-o fază acută, cu aproape 3.000 de decese zilnic şi sistemul medical în colaps.

„Potrivit unei analize CNN, în ultimele două săptămâni aproape un sfert dintre decesele înregistrate pe Glob din cauza COVID au fost în Brazilia”, spune Matt Rivers, corespondent CNN.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel