Tânără din Ucraina, mesaj pentru românii care se mobilizează să ajute refugiații: "Dragă România, te iubim cu toată inima sinceră"

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Mesajul lui Natalka, o tânără din Ucraina, adresat românilor care, în număr impresionant s-au mobilizat pentru a le întinde o mână de ajutor celor care vor veni din țara vecină, emoționează întreaga comunitate de pe rețelele sociale. 

„Dragi prietenii noștri din România! Vă mulțumim mult pentru ajutor. Ieri am văzut război pentru prima oară și mi-a fost frică. Sincer nu vreau să plec de acasă și cred că nu o să fie cazul. Dar dacă o să fie foarte dificil și nu o să mai am nicio posibilitate să locuiesc în orașul meu (sunt din sudul Ucrainei), o să mă duc în România cu toată familia mea. Îmi cer scuze dacă am făcut ceva greșeli gramaticale, româna nu e limba mea maternă. Dar vreau să va mulțumesc din nou. Ajutorul vostru este foarte valoros pentru noi. Dragă România, te iubim cu toată inima sinceră! Împreună suntem puternici“, este mesajul Natalkăi pe grupul de Facebook UNIȚI PENTRU UCRAINA - Єдині за Україну - United for Ukraine.

„Grupul este destinat voluntarilor, donatorilor, tuturor celor care vor să se implice să-i ajutăm pe vecinii noștri din Ucraina afectați de invazia Rusiei. Dragi ucraineni, găsiți ajutor de încredere la românii de aici!“, spun cei care au înființat grupul și care, în doar câteva ore, a adunat aproape 35.000 de voluntari.

Românii se mobilizează pe grupurile de Facebook, pentru a găzdui în casele lor refugiați din Ucraina. În ultimele 24 de ore, mii de ucraineni au luat cu asalt granițele României pentru a încerca să scape din țara aflată în război. Autorităţile ucrainene au permis ieşirea din ţară doar a femeilor, copiilor, iar în cazul bărbaţilor este permisă părăsirea ţării doar pentru cei care au rezidenţă pe teritoriul altui stat.

2. -imagine fara descriere- (uniti-ukr-postare.PNG)

„Draga România, te iubim cu toată inima sinceră“

 

Invadarea Ucrainei de către Rusia determină populaţia ucraineană să părăsească în masă ţara aflată în război. Mii de oameni panicaţi de începerea conflictului militar au stat, joi, la cozi interminabile la frontiera dintre Ucraina şi România, în zona localităţii Tereblecea, pentru a părăsi, pe jos, teritoriul ucrainean, având ca destinaţie finală diferite oraşe din România sau alte ţări europene. De asemenea, sute de maşini cu numere de Ucraina aşteptau la rând în Punctul de Trecere a Frontierei Tereblecea - Siret, pentru a putea ajunge în România.

Autorităţile ucrainene au permis ieşirea din ţară doar a femeilor, copiilor, iar în cazul bărbaţilor este permisă părăsirea ţării doar pentru cei care au rezidenţă pe teritoriul altui stat. În acest context, la porţile metalice ale punctului de frontieră aşteptau numeroase femei cu copii în braţe sau cu copii în cărucioare.

Mulţi dintre refugiaţi au reuşit să ia cu ei cel mult o valiză în care au pus obiectele de strictă necesitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel