Tânăr român, UCIS de NEGLIJENȚA medicilor din ITALIA? Medicul vinovat, DISCULPAT de autorități

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Valentin, un tânăr de doar 21 de ani, și-a găsit sfârșitul după ce a fost înjunghiat de un marocan, iar medicii din Italia nu ar fi intervenit la timp pentru salvarea sa.

Un tânăr de doar 21 de ani se stinge din viață, în Italia, departe de casă, la doar 21 de ani. Fusese înjunghiat de un cetățean marocan. Ajuns la spital în stare gravă, medicii i-au tratat cazul cu superficialitate, astfel că nu au intervenit la timp, tânărul stingându-se în spitalul San Giuseppe din Albano Laziale.

În seara zilei de 15 ianuarie 2011, în localitatea Genzano, cetățeanul român Valentin Daniel Marin, în vârstă de 21 de ani a fost înjunghiat de marocanul Hamza Herraz. Acesta din urmă a fost condamnat definitiv pentru omor calificat la 12 ani de închisoare de către Procurorii din Velletri (Lazio). Însă tânărul român nu a fost omorât pe loc de marocan, la decesul său contribuind și medicii din spitalul din Penisnulă.

Ajuns în stare gravă la spitalul din Albano Laziale, Valentin a fost supus unei radiografii în urma căreia medicul Farouk C. a susținut că nu existau leziuni sau hemoragii interne.  Astfel el a fost transferat de la Terapie Intensivă pe secția de medicină generală, dar după câteva ore a murit. Câteva ore mai târziu el a decedat din cauza unei hemoragii interne grave, asupra căreia nu s-a intervenit la timp, care care s-ar fi văzut pe radiografii, se arată în rechizitoriul cauzei.

Potrivit anchetatorilor, leziunea ventriculară suferită în urma înjunghierii ar fi provocat o scurgere lentă de sânge care, după coagulare, a creat un tampon ce a afectat funcționarea inimii tânărului român. Leziunea care i-a provocat hemoragia internă și ulterior moartea, ar fi fost evidentă la radiografie. Dacă ar fi fost detectată la timp de radiolog, iar medicii supuneau imediat pacientul la o intervenție chirurgicală, poate viața acestuia ar fi putut fi salvată, reiese din rechizitoriul cazului, citat de presa italiană.

Inițial, judecătorii italieni l-au condamnat în primă instanță pe medicul radiolog pentru omucidere, la un an și jumătate de închisoare cu suspendare și obligația de a plăti rudelor victimei o anumită sumă de bani pentru prejudiciul suferit. Cu toate acestea, Curtea de Casație a pus sub semnul întrebării această decizie anulând condamnarea radiologului din cauza prescripției intervenite și, prin urmare, s-au anulat și despăgubirile la care acesta fusese obligat prin decizia primului grad de judecată să le plătească familiei tânărului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel