Tânăr român, dat jos din microbuz, în Franța: „A plecat la muncă in Anglia și un transportator 'cu suflet mare' l-a luat, să-i ia banii“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Sebastian, un tânăr român în vârstă de 18 ani, a alertat o întreagă comunitate de români, atât din țară, cât și din Anglia și Franța, după ce a dispărut fără urmă în timp ce se deplasa spre Marea Britanie. Sebastian Ionel T. fusese văzut pentru ultima dată la Calais, în nordul Franței, la tunelul feroviar care leagă vestul Franței cu sud-estul Angliei, pe sub Canalul Mânecii.

Tânărul de 18 ani din Bacău a plecat la sfârșitul săptămânii trecute cu un microbuz spre Anglia, unde spera să poată lucra într-o spălătorie auto, cu ajutorul unor rude care erau deja acolo. Sâmbătă, 27 februarie, a ajuns  la Calais dar, din motive neînțelese atunci, nu i s-a permis să intre în Marea Britanie.

Șoferul microbuzului cu care Sebastian venise și-a continuat cursa dar fără tânărul român, care a rămas blocat  la Calais pentru a-l aștepta, urmând să se întoarcă înapoi în țară cu el. Numai că duminică seară, atunci când șoferul ajunsese  din nou la Calais, a încercat să dea de Sebastian dar nu a reușit să îl găsească, așa că a continuat drumu înapoi spre România. 

Familia din România s-a impacientat și au cerut ajutor atât autorităților române, cât și românilor din zonă, care i-ar fi putut sări în ajutor lui Sebastian.

Tânăr român, dat jos din microbuz, în Franța

 

Astăzi, băiatul a fost găsit și „recuperat“, dar nu de autorități sau de șoferul care a plecat fără să se intereseze de el. Ci de alți români, care au aflat despre cazul său de pe grupul „Voluntari în Europa“.

„Pustiul lăsat pe drumuri la Calais? A plecat la munca in Anglia și un transportator 'cu suflet mare' l-a luat, să-i ia banii, deși nu avea acte de ședere. ...la Calais l-a poftit să coboare și de sâmbătă dimineață nu mai știa nimeni nimic de el“, a scria Adriana pe grupul Voluntari in Europa. 

În această după miază, băiatul a fost salvat de unul dintre voluntarii români cu sulfet mare. „Din fericire vin la voi cu o veste bună, Sebastian T. a fost găsit și este pe mâini bune. Mulțumim tuturor pentru ajutor și implicare. Mulțumim frumos Andei pentru tot“, a mai scris Adriana.

2. -imagine fara descriere- (postare-grup.PNG)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel