Tânăr reţinut după ce a fost prins ridicând un colet cu droguri venit din Spania

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un tânăr de 27 ani a fost reţinut pentru trafic internaţional de droguri, după ce poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare l-au prins în flagrant când ar fi ridicat un colet cu droguri de risc şi mare risc, a informat într-un comunicat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

"În urma unor activităţi specifice de investigare, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare au depistat, în flagrant delict, la data de 6 septembrie 2021, în municipiul Satu Mare, un bărbat care ar fi ridicat un colet (bagaj tip troller), de la un microbuz de transport persoane şi bunuri, care ar fi venit din Spania. La controlul efectuat, poliţiştii au descoperit în bagaj aproximativ 50 de grame de cannabis şi aproximativ 40 de grame de substanţă pulverulentă, de culoare albă (speed)", se precizează în comunicatul citat de Agerpres.

Bărbatul a fost condus la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Satu Mare, în vederea audierii şi a luării măsurilor legale.

Faţă de acesta, procurorii DIICOT au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, în cadrul dosarului penal întocmit pentru trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc, se mai arată în comunicatul IGPR.

 

Prins cu 6 kg de cannabis

 

Conform unor surse judiciare, cazul este o continuare a anchetei demarate luna trecută. 

Astfel, pe 24 august, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, în vârstă de 24 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și complicitate la introducerea în țară de droguri de risc.

În fapt, s-a reţinut că, la data de 24.08.2021, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița – Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Bistrița-Năsăud au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, sens în care au procedat la oprirea în trafic a autoturismului condus de către acesta.

În urma verificărilor efectuate asupra autoturismului, pe bancheta din spate, a fost identificat un colet, în care, printre articole de îmbrăcăminte, au fost găsite şi ridicate un număr de 6 calupuri, vidate în folie din plastic, care conţineau cantitatea de aproximativ 6 kilograme de cannabis.

Totodată, au fost identificate și ridicate, 2 telefoane mobile și suma de 2.500 de lei. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că drogurile provin din Spania, fiind introduse în țară, prin intermediul unei firme de transport internațional.

Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciul pentru Acțiuni Speciale din Bistrița Năsăud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel