Tabere pentru elevii din Republica Moldova

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr și ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, au semnat protocolul de colaborare pentru realizarea Programului de tabere “ARC” toamna 2015.

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr și ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, au semnat, astăzi, 30 septembrie, protocolul de colaborare pentru realizarea Programului de tabere “ARC” toamna 2015.

Angel Tîlvăr a subliniat succesul programului de tabere “ARC” și eficiența sa în atingerea obiectivelor de susținere a identității în comunitățile românești din întreaga lume.

„În taberele „ARC”, tinerii români din întreaga lume, au, mai întâi de toate, ocazia să vorbească limba română și să își îmbogățească cunoștințele privind istoria, cultura și civilizația românească, apoi, au ocazia să se cunoască și să se recunoască în calitate de reprezentanți ai aceleiași comunități de limbă cultură și spiritualitate. Din 1999, când a fost lansat, programul de tabere „ARC” a beneficiat de aprecierea reprezentanților comunităților românești de peste hotare, care au solicitat în mod consecvent continuarea și chiar dezvoltarea acestuia” a spus Angel Tîlvăr.

În cadrul programului de tabere “ARC” toamna 2015, un număr de 190 de tineri din Republica Moldova, din Chișinău, Bălți și Cahul, vor fi găzduiți  în perioada 27 octombrie – 01 noiembrie, la Centrul de agrement Codrii de Aramă, județul Botoșani și Centrul de agrement Muncel, județul Iași.

Participanţii vor fi selectaţi prin intermediul misiunii diplomatice, în baza îndeplinirii condiţiilor obligatorii de asumare a identităţii culturale românești şi participare pentru prima dată la programul „ARC”.

Tinerii care vor participa au cunoştinţe de bază a limbii române, rezultate bune la învăţătură, inclusiv la olimpiade și concursuri naționale și internaționale, sau au aptitudini deosebite în domenii precum  muzică, arte plastice, sport și s-au remarcat prin promovarea identităţii româneşti.

Toate acţiunile care vor fi desfăşurate pe parcursul proiectului se vor axa pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română, informarea tinerilor asupra istoriei românilor şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel