Sute de români protestează în stradă în Spania

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
200 de români, angajaţi ai unei fabrici din Burgos, au fost anunțați că vor rămâne fără locuri de muncă de la 1 noiembrie.

 

Aproape 200 de români, angajaţi la o fabrică de procesare a cărnii de porc din Burgos, nordul Spaniei, au ieşit să protesteze în stradă. Ei au fost anunţaţi că vor rămâne fără locuri de muncă de la 1 noiembrie. Potrivit Digi24, oamenii cer salarii compensatorii, conform legii spaniole, dar nu vor avea parte de ele pentru că firma s-a declarat în insolvenţă. Drept urmare, vor primi doar 40% din bani.

 

Fabrica de prelucrare a cărnii de porc din Burgos se bazează, de mai bine de 15 ani, doar pe angajaţi veniţi din România. De câteva zile însă, angajaţii au aflat că secţia în care lucrează ei se va închide.

 

„Am ridicat firma asta am muncit aici şi câte 16-17 ore pe zi. Şi la sfârşit uitaţi ce ne aşteaptă”, a spus unul dintre angajați.

 

„Eu am familia în ţară şi lucrez aici pentru că alte soluţii nu există. La mine în familie sunt singurul salariat”, adaugă un alt român rămas fără loc de muncă.

 

Conform legilor din Spania, în cazul unor concedieri colective, firma trebuie să le plătească muncitorilor salarii compensatorii în funcţie de numărul de ani lucraţi. Numai că, odată declarată insolvenţa, plata salariilor compensatorii se face dintr-un fond naţional de garantare a salariilor. Asta înseamnă că oamenii vor primi doar 40% din drepturi.

 

SURSA: DIGI24

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel